Marius Gersbeck egy kocsmai verekedés miatt kerülhet a hűvösre.

A 28 éves Gersbeck-et a nyáron igazolta Dárdai Pál csapata, ám nem sokáig volt az első keret tagja, ugyanis júliusban kocsmai verekedésbe keveredett. A kapus poszton szereplő játékost Dárdaiék felfüggesztették az edzések látogatása alól. 

A kérdéses incidens Zell am See utcáin történt, ahol Gersbeck egy 22 éves férfival keveredett összetűzésbe a csapat edzőtáborozása alatt. A verekedéssé fajult balhé után a fiatal férfit kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Több helyen is eltört az arccsontja.

A salzburgi rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, majd súlyos testi sértés miatt feljelentést tettek az illetékes bíróságon Gersbeck ellen, akinek tárgyalását szeptember 28-ára tűzték ki. A kapus ugyan kártérítést fizetett a sértettnek, és ezzel rendezte a polgár jogi pert, de még nem úszta meg a börtönt. Az ügy büntetőjogi szakasza ugyanis a súlyos testi sértés gyanúja miatt folytatódik,

és az osztrák törvények szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az a személy, akit súlyos testi sértés miatt ítélnek el.

(berliner kurier)

(Borítókép: Marius Gersbeck. Fotó: picture alliance/Getty)