Igen, jól olvassa! Magyarországra érkező indiai nők fogják vezetni a kamionokat – és mindezt egy csillagászati, 700 ezer forintos havi fizetésért!

Egy dán származású cég, merész lépésre szánta el magát, és Indiából toboroz női kamionsofőröket. Ki gondolta volna, hogy ezek a bátor nők a férfiak helyett vezetni majd a nehéz teherautókat az országúton?

A Baton Transport Hungary nem is aprózza el: az első körben már hét hölgy érkezik, de a következő öt év során akár 800 indiai nőt is láthatunk a volánnál - tudta meg a blikk.

Claus Normann Hansen, a cég ügyvezető igazgatója szerint az indiai nők tökéletesen alkalmasak erre a munkára, ami sokak számára még mindig egy tipikus „férfi munkának” számít.

Egyikük, a 28 éves Deepali Parmar korábban pszichológusi tanulmányokat folytatott, de az élet úgy hozta, hogy kamionsofőr lett belőle. Egy idő után annyira megszerette a vezetést, hogy iskolabuszt és mentőt is vezetett Indiában.

És nem, nem kapják ajándékba ezt az álomfizetést! A hölgyeknek keményen meg kell dolgozniuk érte: egy hat hónapos képzés vár rájuk, mielőtt az első teherautót vezethetnék.

De ha már itt vannak, és jól érzik magukat, akár a családjukat is áthozhatják Magyarországra!

(Borítókép: egy női kamionsofőr a volán mögött. Illusztráció: Getty Images)