Tilos a csapvíz
Nyílt titok, hogy mennyire koszos és egészségtelen csapvizet fogyasztani a repülőgépen. A tartályokat ugyanis, amiben a vizet tartják, szinte soha nem takarítják ki. Ebből következik, hogy hiába friss a víz, ami benne van, a tartály miatt ez szinte mindig koszos, egészségtelen lesz. Egy 2004-es kutatás, amiben százötvennyolc gépet vizsgáltak elég rémisztő eredménnyel zárult:
a tartályok tizenhárom százalékában találtak Coliform baktériumot és magas kólibaktérium jelenlétet.
Ugyanezen okból kifolyólag a gépeken teát és kávét sem ajánlott fogyasztani, hiszen azt is ebből a vízből készítik. Sokkal egészségesebb és biztonságosabb megoldás a palackozott ásványvíz.
Kerüljük a puffadást okozó ételeket
Kevés kellemetlenebb dolog van, mint amikor egy hosszú repülőút alatt nem tudjuk kiengedni a felgyülemlett gázokat – persze az még ennél is kellemetlenebb, ha teret engedünk a „gázszivárgásnak”. A légnyomáskülönbség a szervezetünkre is hatással van, többek közt a gyomrunkra is, ezért nem ajánlott repülés előtt babféléket, vörös húsokat, glutént, sőt sokszor még szénsavad üdítőt sem fogyasztani.
Kerülje a túlzott alkohol fogyasztást
Aki egy kicsit is fél a repüléstől az hajlamos az alkoholfogyasztásból bátorságot meríteni, azonban ez veszélyes lehet, mivel a fedélzeti nyomás miatt gyorsabban reagál a szervezetünk az alkoholra, így az sokkal hamarabb a fejünkbe szállhat.
(Borítókép: Repülőgép. Illusztráció: