Ki hitte volna, hogy a röplabda hozhat ilyen szenzációs rekordot? Míg a futball szokta az embereket milliószámra vonzani a televíziók elé és a stadionokba, egy Nebraska-Omaha egyetemi röplabda mérkőzés most minden várakozást felülmúlt, így ez minden idők legnézettebb női sporteseménye lett!

Az elképesztő 92 003 néző jelenlétében, a Memorial Stadionban került megrendezésre az emlékezetes mérkőzés. Hogy ez mennyire hatalmas teljesítmény? Nos, gondoljunk csak bele: még a fociban sem mindennapi egy ilyen óriási nézőszám, nem hogy egy egyetemi mérkőzésen!

Nebraska Volleyball Sets New Attendance World Record at a Women's Sporting Event (92,003)
by u/optimisticnihilism9 in SquaredCircle

Az előző világcsúcsot – amit egy focimeccs tartott, ahol a Barcelona és a Wolfsburg női csapatai csaptak össze – mostanra már a süllyesztőbe került, hiszen „csak” 91 648 néző volt jelen. Amerikában pedig az Egyesült Államok és Kína 1999-es futball vb-döntője az, amely közel állt ehhez a számhoz 90 185 nézővel.

A Memorial Stadion, melynek befogadóképessége alapjáraton 85 458 fő, átalakításra került ezen a napon, hogy minél több lelkes rajongónak adhasson otthont.

A Nebraska Cornhuskers pedig – amely lehengerlő, 3:0-ás győzelemmel zárt – nem először mutatkozik be nagyszínpadon. Az Egyesült Államokban ők az egyik legnépszerűbb csapat, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt 306 hazai mérkőzésükön mindig telt ház előtt játszottak. Sőt, 2013 óta őket nézi a legtöbb ember!

Szóval, ha eddig azt hittük, hogy csak a focinál lehetnek ilyen fantasztikus nézőszámok, most egy egyetemi röplabda csapat megmutatta, hogy ők is képesek erre! Elképesztő, nem igaz?

Forrás: Nemzeti sport

(Borítókép: Nebraskai szurkolótábor. Fotó: Getty Images)