Az étteremlánc vendégei az Egyesült Államokban először 1967-ben, Magyarországon pedig 35 éve, a Régiposta utcai étterem megnyitásakor kóstolhattak bele a Sajtburger és a Big Mac szendvicsekbe. Az összetevők, a recept és az elkészítési mód azóta lényegében változatlan maradt. Egy fejlesztésnek köszönhetően azonban a marhahúsos szendvicsek, köztük több ikonikus burger, mint pl. a Sajtburger, a Sajtos McRoyal és maga a Big Mac is megújultak.
Az egyik legfontosabb változás a marhahús sütésében történt.
A Sajtburger és a Big Mac esetében pedig a só és bors mellett a hagymát is már a grillen rászórják a húspogácsákra, így ízük karakteresebbé és zamatosabbá válik.
A forróbb hús és a konyhatechnológiai változások együttesen azt eredményezik, hogy a marhahúsos burgerekbe kerülő sajt is még olvadtabb, mint korábban. A szaftosabb élmény a Big Mac esetében a másfélszeresre növelt szószmennyiségnek is köszönhető
Az 1957-ben megnyitó Burger King a „meki” nagy riválisa. A két vállalat nagy-nagy konkurense egymásnak – egészen pontosan a legnagyobbak. Utóbbi cég jóval bátrabban nyúl bele a kínálatába, így a riválisra már ráfért egy alapos ráncfelvarrás, amit a receptek megújításával most meg is tett.
(Borítókép: Hamburger. Illusztráció: Radoslav Zilinsky/Getty)