Amikor azt mondják, hogy valakinek van egy különleges házi kedvence, valószínűleg senki sem gondol egy 75 kilós „törpemalacra”. A fővárosi VI. kerületi lakásban élő Szarkiszyan Zsanna éppen egy ilyen állattal osztja meg nemcsak az otthonát, hanem az ágyát is.

A Ripost újságírója látogatta meg a furcsa belvárosi lakókat, Zsannát és Jordit, a törpemalacot. A kép hihetetlen: egy városi lakás konyhájában egy óriási malac pihen. De hogyan került a képbe Jordi?

Zsanna elmesélte, hogy hat évvel ezelőtt kapta születésnapi ajándékként a malacot az azóta elhunyt férjétől. Az inspiráció nem más volt, mint George Clooney, aki szintén tartott egy törpemalacot. Jordi a nevét egy különleges sztori után kapta: a malac hajlamos volt a Michael Jordan nevével fémjelzett cipőket megrágni.

„A férjem egyszer csak azt mondta: »gyere, megyünk valahova«. Amikor megérkeztünk, egy udvarban két kicsi malac várt minket” – emlékezett vissza az első találkozásra Zsanna, aki azonnal beleszeretett Jordiba.

A törpemalac akkoriban még csak egy négykilós csöppség volt. A hazaérkezésüket követően rögtön otthon érezte magát Zsanna lakásában és gyorsan szobatisztává vált.

Három hónapig együtt aludtunk, a férjem viccelődött is, hogy elveszítette a feleségét”

– nevetett Zsanna, aki szerint Jordi egy tökéletes „baba”.

Ez az én gyermekem, ez az én mindenem."

A meghitt időszakok ellenére a családot egy évvel ezelőtt tragédia érte: Zsanna férje elhunyt. A hirtelen távozás nemcsak az özvegyet, hanem Jordit is mélyen megviselte. Míg korábban igazi sztárként lejtett végig a környező utcákon és a járókelők lelkesen fotózták, ma már inkább a lakásban marad, a naphosszat tartó henyélés közepette pedig nagyon jókat falatozik:

jutalomfalatként mazsolát kap, és a sushi a kedvence.

Jordi a lakóközösséggel is jól kijön, bár egy nemrég beköltözött család kissé megijedt a méretétől. Zsanna szerint a malac csendes és kedves, inkább őt lehet hallani, amikor kiabál.

(Borítókép: két törpemalac egy farmer kezében. Illusztráció: Getty Images)