Egy-egy hosszabb repülőúton kisebb terülj-terülj asztalkámmal várnak minket a légiutas-kísérők. A fogások mivolta természetesen attól is függ, hogy milyen osztályon utazunk: cikkünkben bemutatjuk a prémium légitársaságok legínyencebb menüit.

1. Singapore Airlines

A Singapore Airlines egyik interkontinentális járatán, pontosabban a Szingapúrból New Yorkba tartó 19 órás repülőúton szolgálják fel a Lobster Thermidor fantázianevű menüt, amelyben egyben sütött homárt, vöröstonhal steaket, garnélát és egyéb finom falatokat kínálnak a business classon utazóknak. A kép alapján remekül néz ki, ám az interneten fellelhető kommentek szerint nem mindenki ájult el a fogástól...

2. Lufthansa

A Lufthansa A380-as, Egyesült Államokban repülő Airbusán felszolgált ételek egy szállodai svédasztalt idéznek pereccel, húsételekkel, szendviccsel, salátákkal. A harmadik képen az esti fények mellett különösen hangulatos látványt nyújt az elegáns teríték.

3. Swiss Air

A Swiss Air São Paulo és Zürich között közlekedő interkontinentális járatán ínycsiklandó falatokkal próbálják meg kellemesebbé tenni a közvetlen járattal 11, átszállással pedig 13 órás repülőutat. A kínált menüben füstölt lazac és tormamártás, hús, háromféle köret, svájci sajtok , szőlő és vörösbor található.

4. Saudi Airlines

A Saudi Airlines járatain megkapó tálalással és még megkapóbb ételekkel találkozhatunk. Az alábbi fotón hummusz, többféle pékáru, csúcs minőségű vaj (Beurre d’Isigny) és olyan húsos főételek, desszert és reggeli látható, mintha egy több csillagos szállodában szolgálták volna fel ezeket az ételeket. Íme!

5. Qatar Airlines

Hongkongi utazáshoz ázsiai konyha dukál, ezzel pedig a Qatar Airlines legénysége is tisztában van. A világ egyik legjobb repülőtársasága igazán stílusos terítéken, filmezés közben kínálja autentikus ázsiai vacsoráját, egy adag hihetetlenül kívánatos kínai wontonlevest, üvegpohárban felszolgált pezsgővel és hangulatfénnyel kísérve.

6. Air France

Az Air France járatain business classon helyet foglaló utasok kiváltsága egy több fogásos menü, amelynek első részeként sajttálat és érlelt sonkát szolgálnak fel dijoni mustárral, nagy adag salátával és háromféle édességgel.

7. Turkish Airlines

Míg a Turksih Airlines járatának turistaosztályán az itthon is megtalálható török étkezdék ismerős salátáit, sült húsait és joghurtos italait kínálják, addig a business class utasainak fine dining stílusban szolgálják fel a különféle fogásokat.

+1: Emirates

A végére hagytuk a világ tán legexkluzívabbként számon tartott légitársaságát, az Emirates-t, amelynek fedélzetén észbontó vacsorát szolgálnak fel nemcsak az első osztályon és a business classon, de a turistaosztályon is. Az alább látható teríték ugyanakkor az első osztályon utazók kiváltsága, a látvány pedig egyszerűen pazar: legalább 9-féle arab mezzét tálalnak eszméletlen gusztusos kivitelezésben, mini olívaolajas üvegcsékkel, csúcsborral kísérve. A kényelem és luxus érzését tovább növeli a tágas asztal és az ezüst evőeszközök, míg a meghitt hangulatról éjjeli lámpa és virág gondoskodik.

(Földjáró)

(Borítókép: Egy házaspár kiszolgálása egy repülőjáraton. Illusztráció: Getty Images)