Sokan azt vallják, hogy a szállodai szoba, vagy apartman nem fontos egy utazás során, hiszen úgyis csak aludni járnak majd oda. Viszont, akik szeretnek figyelni arra, hogy hol töltik a nyaralást, azoknak mutatunk néhány igazán különleges szálláshelyet.

SiloStay

Ha nem akar elszakadni a természettől, vagy esetleg a szívéhez nőtt a munka a földeken, akkor a SiloStay a tökéletes szálláshely az ön számára. Az Új-Zélandon található Christchurch közelében egy vállalkozó szellemű tulajdonos átalakította négy fő elhelyezésére alkalmas lakosztályokká a telkén álló silókat.

A nyugodt környezetben mindenki ki tud kapcsolódni, a modern felszereltségű szálláshely pedig minden kényelmet biztosít.

La Balade des Gnomes

Belgiumban, az Ardennekben található a La Balade des Gnomes, azaz A gnómok sétája. Ebben a szállodában minden szoba trollokról, gnómokról és tündérekről mesél. Rengeteg érdekes részlet és meglepetés várja a kikapcsolódni vágyokat a különböző stílusban és világban megálmodott szobákban.

A szálláshely igazi különlegessége egy óriási faló, ami fából, kőből, mészből és szalmából készült.

A faló legkülönlegesebb testrésze a feje, ez ugyanis kilátóként szolgál, és egy joystickkal mozgatható, így a táj egészét élvezhetik a lakók. A hotel hangulatos, de aki a kényelmet keresi, az rossz lóra tesz, mert meglehetősen szűkös, az ágyban például felülni sem lehet.

Elephant Safari Park & Lodge

Semmi különös nem lenne egy afrikai stílusú szafari lodge-ban, ha éppen Afrikában lenne, de az Elephant Safari Park & Lodge Balin található, ahol egyáltalán nem őshonosak az elefántok.

A szálloda egy szumátrai elefánt mentő program részeként fogad be olyan elefántokat, amelyek rossz körülmények között éltek korábban.

Számos híresség is meglátogatta a parkot, járt itt David Beckham, Julia Roberts és Steve Irwin is.

Hangar Hotel

Ha imád repülni, vagy szeret a múltban élni, akkor ne keressen tovább, ez lesz az önnek való szálloda. A Hangar Hotel Texas államban, egy régi második világháborús katonai repülőtér területén található.

A szálloda berendezése visszarepíti az idelátogatókat a 40-es években, miközben a környezet bemutatja a világtörténelem egy érdekes szeletét.

Madonna Innben

Ha titokban imádja a giccset, akkor ez a szálloda tetszeni fog önnek. A kaliforniai partvidék közelében, Los Angeles és San Francisco között található San Luis Obispo, ahol egy vállalkozó szellemi szállodatulajdonos felépítette a Madonna Inn-t. Ebben a szállodában minden úgy működik, mint egy átlagos szálláshelyen, azonban a tulajdonos sajátosan értelmezi a jóízlés fogalmát.

A szálloda szobái különböző berendezésűek, vannak itt kőkorszaki, régimódi szobák, de a legszerencsésebb utazók a Madonna lakosztályt kapják, aminél rózsaszínűbb szobát el sem tudunk képzelni.

(Borítókép: Elefánt Afrikában. Fotó: GettyImages)