Magyarországon az utóbbi bő egy évtizedben rengeteg stadion épült vagy újult meg. Vannak azonban olyan épületek is, amelyek mára használhatatlanná váltak. Íme három stadion, amely mostanra kritikus állapotban van.

Stadler Stadion

A Stadler József által építtetett épület 1994-től 1998-ig a labdarúgó-NB I-ben szerepelt akasztói futballcsapatnak, a Stadler FC-nek adott otthont. A juhászból lett vállalkozót 2011-ben elítélték adócsalásért, ezután pedig vége lett az akasztói futballcsodának is. A stadion állapota rohamosan romlani kezdett, 2017-ben már 220 millióért árulták a szállodával egybekötött ingatlant. Végül a börtönből kikerülve maga Stadler József vásárolta vissza, aki azonban hamarosan elhunyt, így ismét az enyészeté lett az egykor 12 ezer néző befogadására alkalmas monstrum.  

Szigetszentmiklósi stadion

A szigetszentmiklósi stadion építése eredetileg 3,5 milliárdból valósult volna meg, ám a projekt 1,5 milliárd forint elköltése után és nagyjából 60 százalékos készültségnél félbeszakadt 2018-ban. A létesítményt regionális utánpótlásközpontnak szánták és 1700 fő befogadására lett volna alkalmas, 150 férőhelyes parkolóval, villanyvilágítással ellátott két élő füves, valamint egy műfüves pályával. Végül a korábbi NB2-es klubot is magával rántotta a beruházás, ugyanis csődeljárás alá kerültek, miután több milliárdos tartozást halmoztak fel. A szigetszentmiklósi szellemstadion állapota azóta leromlott, a már elkészült lelátót graffitik borítják, a műfüves pályáról pedig szinte teljesen ellopták a burkolatot.

Szojka Ferenc Stadion

Ez a stadion még talán megmenthető, azonban idén júniusban aggasztó hírek láttak napvilágot az egykor patinás labdarúgó-pálya kapcsán.  Az egykor NB I-es – jelenleg NB3-ban szereplő – Salgótarjáni BTC bérlőként használja a stadiont, a létesítmény és környezete egy magánszemély tulajdonában van, aki azonban nem szeretne több pénzt ölni az épület állagának megóvásába, ezért eladásra kínálja. 

Félő, hogyha nem találnak új tulajdonost, akkor a szebb napokat is látott komplexum a fentebb említett stadionok sorsára juthat.

Az ingatlan ára egyébként 336 millió forint.

@halaszvivieningatlan #fy #foryou #ingatlanos #realestate #ingatlanspecialista #ingatlanközvetítő #nograd #nogradifutball #salgotarjan #stadion #zold #foci #focista #eladostadion ♬ eredeti hang - Halász Vivien

(Borítókép: Stadler Stadion. Fotó: Bődey János/Index)