Valerio-Bodon Vincent úgynevezett edzőtábor-szerződést kapott a Los Angeles Lakerstől.

A Budapesti Honvéd Akadémián nevelkedő, majd az Atomerőmű SE és a DEAC után Sopronban játszó 207 centis játékos idén tavasszal utazott ki az Egyesült Államokba, hogy több helyen is megmutassa magát, és a Boston Celtics meg is hívta a nyári ligás (Summer League) csapatába, ahol júliusban pályára léphetett – számolt be a hírről a kezdo5.hu.

Az amerikai kaland végül sikerrel járt, ugyanis a méltán híres Los Angeles Lakers csapata (itt játszik többek között LeBron James is – a szerk.) Exhibit10 szerződést kötött a magyar tehetséggel.

Ezzel a kontraktussal lehetősége lesz a Lakers edzőtáborában bizonyítani, ahol esélye lesz egy magasabb szinten is megmutatni magát és kiharcolni egy „two-way-szerződést”,

amivel nem csak a fejlesztésre szolgáló G-Ligás South Bay Lakers-ben, hanem akár az NBA-ben is pályára léphet.

Az edzőtábor-szerződés azért is fontos, mert így az edzések mellett pályára léphet NBA-felkészülési meccseken és felhívhatja magára a többi csapat figyelmét is. 

A 201 centis Valerio-Bodon Vincent a második magyar játékos lehet, aki bemutatkozik az NBA-ban, ha egyszer valóban eljut odáig. Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) legutóbb bő húsz évvel ezelőtt szerepelt magyar játékos Dávid Kornél személyében.  

(Borítókép: Valerio-Bodon Vincent. Fotó: David Dow/Getty)