Csontfűrész használatával távolítottak el betongöböket egy transz nő arcából, aki korábban a feketepiacon végeztetett feltöltéses beavatkozást. Rajee Narinesingh arcát végül egy amerikai televíziós műsorban hozták helyre.

Nem mindennapi szereplőnek adtak esélyt az amerikai Botched (Elrontva) című sebészeti műsorban, amelyben dr. Terry Dubrow és kollégája, dr. Paul Nassif olyan személyeken segítenek, akik kóklerek áldozataivá váltak. Az egyik legnagyobb kihívást Rajee Narinesingh esete jelentette: a 48 éves transz nő 2005-ben a feketepiacon töltette fel az arcát, a melleit és a fenekét, ám mint később kiderült, a szintén transzexuális Toxic Tush (Mérgező Szemfog) néven ismert kókler sebész olyan mérgező anyagokat használt, mint a nem orvosi szilikon, beton, kőolaj, pillanatragasztó és gumiabroncs-tömítőanyag.

A Hollywoodban élő Narinesing arca a beavatkozást követően sziklakeménnyé vált, ám annyira szégyellte magát, hogy nem merte a hatóságok segítségét kérni. Évekre bezárkózott a házába, mire egy barátja beprotezsálta őt dr. John Martin plasztikai sebészhez, aki ingyen felajánlotta a segítségét. A nő hét héten belül négy esztétikai beavatkozáson esett át, lágyító injekciókat és lézerterápiát kapott. Mindettől függetlenül a betondarabok továbbra is a bőre alatt voltak, azok eltávolításához dr. Terry Dubrow és dr. Paul Nassif segítségét kérte tavaly. A sebészek akkor a rizikók miatt nem akarták, hogy Narinesing szerepeljen a műsorban. Tíz hónappal később azonban újból behívták egy konzultációra, dr. Dubrownak ugyanis eszébe jutott, hogy csontfűrészt használva biztonságosan el tudná távolítani a göböket a nő arcából anélkül, hogy sérülnének az idegek, a szövetek és a bőr. 

„Akármikor eszembe jut a legnehezebb és egyben legkifizetődőbb operációm, amely a legnagyobb hatást keltette, Rajee beavatkozására gondolok.

Rajeenak szó szerint betont fecskendeztek az arcába, gyakorlatilag betontumorok alakultak ki a testében"

– magyarázta a Daily Starnak a sebész, aki először a nő állán próbálta ki a módszert. Bár a kollégájával tartottak attól, hogy a beton eltávolítása során a szervezete rosszul reagál a beavatkozásra és gyulladásos folyamatokat idéznek elő, a műtét sikeres volt. Ezen felbuzdulva beütemeztek egy második operációt, hogy az orcáiból is kivágják a betongöböket. A sebészek a darabkák közepét távolították el, hogy a környező szövetek épek maradjanak, így csak minimális mennyiségű betont hagytak Narinesing arcában.

„A koponyánk több helyen is kemény, vannak szélei és kicsúcsosodó dombocskák is előfordulhatnak. Ha jól néz ki, akkor senki sem tudja megmondani, hogy a bennmaradt darabkák betonszármazékok, vagy a koponya részei-e” – mondta dr. Terry Dubrow a műtét eredménye kapcsán. A beavatkozásoknak hála Rajee Narinesingh végül visszakapta az arcát, amely újra, szinte teljesen egyenletessé vált. A 48 éves nő könnyekben kitörve köszönte meg az orvosoknak, hogy végre egy igazán gyönyörű nőt varázsoltak belőle.

Tíz év börtönbüntetést kapott

A jelenleg 42 éves Oneal Ron Morrist, közismert nevén Toxic Tush-t 2017-ben, 12 évvel a Rajee Narinesinghel való találkozás után 10 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság, miután egy három éven keresztül visszajáró, 31 éves páciense végül az életét vesztette a fenekébe rendszeresen befecskendezett mérgező anyagok miatt. A három év alatt átszámítva 720 ezer forintot csalt ki áldozatától a végzettséggel nem rendelkező kókler sebész.

(Borítókép: Rajee Narinesingh. Fotó: Northfoto)