A vendégek előszeretettel használják a takarítást kérő táblát, amikor hosszabb ideig tartózkodnak egy hotel szobájában, ha az rendezésre szorul. A szakértők azonban nem ajánlják, hogy igénybe vegyük ezen jelzéseket.

Sok különös trükköt és taktikát tanulhatunk az utazási szakértőktől, amik hasznosak lehetnek, ha külföldre megyünk. Az egyik ilyen tippjük az, hogy ne használjuk a takarítást igénylő táblákat, ugyanis ez azt jelzi, hogy nem vagyunk a szobánkban.

Michele Benett, az ADT vezérigazgatója elmondta, hogy bár hasznosnak gondoljuk az ajtóra kiakasztható tábálákat, valójában csak felhívjuk a potenciális tolvajok figyelmét.

„A kis tábla helyett, inkább értesítsük a szálloda recepciós személyzetét arról, hogy szeretnénk, ha kitakarítanák a szobánkat, és ha szükségesnek érezzük, további biztonsági okokból maradjunk a szállodai szobában, amíg azt kipofozzák” – mondta a szakember a  Hamu és Gyémánt  szerint.

A tábla pedig nem csak felhívja a figyelmet arra, hogy szabad préda a szobánk, hanem még az ajtó feltöréséhez is használható. A LockPickingLawyer YouTube-csatornán megnézhetjük, hogy milyen könnyű feltörni a szállodai szobák ajtajait. Az egyik esetnél pont a fent említett kis kártyával jutnak be egy szobába.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Takarítást kérő tábla egy ajtón. Fotó: GettyImages)