A 97 éves természettudós világossá tette, hogy nincs vesztegetni való időnk, ha meg akarjuk menteni a Földet. Szerint a bolygónkon rohamosan hanyatlik az életminőség, erről pedig az egyedül az emberek tehetnek.

David Attenborough a 2020-as dokumentumfilmjében, az Egy élet a bolygónkon című alkotásban már kifejtette, hogy a Föld közeledik ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút és nem lehet megmenteni. Idén újabb televíziós műsorral jelentkezik be a természettudós, ugyanis az év végén képernyőkre kerül a Bolygónk, a Föld (Planet Earth) harmadik évadja. 

„Rendkívül különleges életem volt. Láttam, ahogy emberi lények lepték el az egész világot. A vadonokat mind megszelídítjük. Az élővilág egyedülálló és látványos csoda.

De azzal, ahogy mi, emberek élünk a földön, hanyatlásnak indítjuk”

– nyilatkozta a természettudós a LadBible szerint.

„Ez a film az én tanúságtételem és jövőképem. A történet arról, hogyan jutottunk el oda, hogy ez a legnagyobb hibánk. És arról, hogy ha most cselekszünk, még helyrehozhatjuk.

De továbbra sem titkolom: a bolygónk katasztrófa felé tart”

– tette hozzá.

A sorozat harmadik évadja a tervek szerint nyolc epizódból fog állni és olyan állatok viselkedését mutatja be a világ különböző pontjairól, mint a jasszána madarak, a trópusi ördögráják és a kanadai szellemmedvék miközben bemutatják, hogy az állatok, hogyan alkalmazkodnak az emberek által alkotott modern világ kihívásaihoz. Az utolsó epizód pedig az emberre és az állatok védelmében végzett munkákra összpontosít majd.

A 97 éves természettudós már munkába is állt és megkezdte a jelenetek forgatását és a narráció felmondását a BBC sorozatához.

(LadBible)

(Borítókép: David Attenborough. Fotó: GettyImages)