Felkapott trend lett az elmúlt években a német használt autók beszerzése, de azt tudta-e, hogy sok autó sosem futott német aszfalton? Tény: a kelet-európai vásárlók legnagyobb meglepetésére a német járgányok közül nem kevés egy másik ország utairól érkezett.

Hihetetlen, de sajnos igaz! Sokan azt gondolják, hogy ha egy német használt autót választanak, akkor garantált a megbízhatóság és a kifogástalan műszaki állapot. Ám a carVertical elemzései szerint sok olyan autó van, ami bár „németként” kerül eladásra, mégsem járt Berlin, München vagy Hamburg utcáin – írta meg az Origo

A legmegdöbbentőbb? Az autók 16,6%-át Olaszországban, 12,7%-át Franciaországban, 10,6%-át pedig az USA-ban regisztrálták először. Így könnyen előfordulhat, hogy amikor azt hiszi, egy igazi német kocsit vett, valójában egy olasz vagy francia autóval hajt haza!

És most jön a legfontosabb tanács: ha az eladó nem szolgál az autó eredetére vonatkozó információkkal, lépjen tovább! Vigyázzon, mert ritkán osztják meg az országok az autótörténeti adatokat, így az ilyen trükközőkkel kapcsolatos csalásokat nehéz kiszűrni!

Ne dőljön be, és legyen óvatos: az igazi német autó lehet, hogy csak egy jól eladott illúzió!

(Borítókép: