Több éve már, hogy egyes gyorséttermi-láncok bevezették az önkiszolgáló italautomatákat. Az egyik népszerű, franchise-hálózatként működő amerikai vállalat vezetői most úgy döntöttek, megszüntetik ezt a szolgáltatást az Egyesült Államokban.

Egységes élményt szeretnének kínálni mind az éttermeikben falatozó, mind az autóval érkező, illetve házhoz rendelő vendégeik számára, ezért megszüntetik az önkiszolgálató italautomatáikat az Egyesült Államokban található McDondald's üzletek – hívja fel a figyelmet a naphire.hu. A népszerű gyorsétterem-lánc az év végéig minden egyes üzletében leszereli a csapokat. 

A szolgáltatás hazánkban is népszerű, a vendégek ugyanis korlátlanul újratölthetik a poharaikat, amikor csak szeretnék. Hogy idővel Magyarországon is bevezetik-e a változtatást, egyelőre nem tudni, ám az USA-ban már gőzerővel folyik a munka: a kaliforniai Orange megyében mostanra az összes önkiszolgáló italállomást eltávolították.

Az ottani vásárlóknak a pultnál kell újratöltést kérniük.

Az ígéretek szerint az új, úgynevezett „crew pour” rendszer – amely automatizált berendezéseket használ majd az italrendelések gépi feltöltésére – minimálisra csökkenti az emberi érintkezést, kiküszöböli a lopásokat és nyugodtabb étkezési élményt teremt. Az étterem célja, hogy a vendégeken túl a személyzet számára is egységes munkafolyamatokat alakítson ki. 

(Borítókép: Gyorséttermi dolgozó. Illusztráció: Getty Images)