Míg a mesében a gonosz boszorkány kényszeríti arra Rapunzelt, hogy megnövessze a haját, addig a karakter megtestesítőjeként emlegetett Alena Kravchenko az édesanyja intelmei miatt döntött úgy, hogy sosem vágatja le a fürtjeit. Több mint 2 méter hosszú hajába burkolózva készült pőre képeivel valósággal meghódítja a férfiakat.

Az ukrán odesszai származású Alena Kravchenko ötéves kora óta, azaz 32 éve nem vágatta le a haját, amely a saját bevallása szerint ez idő alatt összesen 208 centire nőtt. Hosszú hajkoronája miatt ma már egyszerűen csak az „ukrán Rapunzelként” emlegetik őt, ám a szende, mesebeli karakterrel ellentétben ő igencsak bevállalós: temérdek pikáns képpel hódít a közösségi médiában, nem egy felvételen kizárólag a haja takarja a bájait.

Kravchenko kislány korában azért kezdte el növeszteni a haját, mert az édesanyja azt mondta neki, hogy egy nő hosszú hajjal lesz nő. Ezt az életre szóló tanácsot megfogadva döntött úgy az akkor még csak 5 éves gyermek, hogy soha az életben nem fogja levágatni a fürtjeit. A döntés évekkel később modell karriert hozott a számára, amihez hozzásegítette 180 centis magassága is. Szexepiljének épségére és egészségére kifejezetten ügyel: mint azt elárulta, hetente mos hajat, ami fél óráig tart, a tincseit a szabad levegőn szárítja meg és fésűt sem használ, ezzel elkerülve a töredezést. Mindezen kívül számtalan kozmetikumot használ, hogy a hajkoronája ápolt maradjon.

Alena Kravchenko a munkája mellett a magánéletben is sikeres: két gyönyörű kislánya van, akiknek jó ideje szintén nem engedi levágatni a hajukat. A tízéves ikrek, Valeria és Miroslava mostanra mindent tud a hajápolásról, illetve a közösségi oldalak helyes használatáról.

A közös családi fotókat egyszerűen imádják a rajongók, ám a legtöbben mégis a már említett pikáns felvételek miatt követik a szőke édesanyát:

Az Instagramon közel 160 ezren kíváncsiak Alena Kravchenko tartalmaira.

Nem ő a világrekorder

Bár 208 centi hosszúságával igen impozáns hajkoronát tudhat a magáénak, mégsem Kravchenko tartja e téren a világrekordot. A leghosszabb hajjal a földkerekségen a kínai származású Xie Qiuping büszkélkedhet, akinek sötét tincsei 13 és 44 éves kora között nem kevesebb mint 5,6 méter hosszúra nőttek, nagyjából akkorára, mint egy zsiráf magassága. A rekordot még 2004-ben állította fel Qiuping, és a mai napig tartja.

(Borítókép: Alena Kravchenko. Fotó: Northfoto)