Megszakításos módszerrel élt nemi életet a párjával, az együttlétek után pedig rendre meg is jött a menstruációja, így Faye White-nak fogalma sem volt arról, hogy terhes. Egy nap végül egy apró lábikó kandikált ki belőle.

Fogalma sem volt arról, hogy terhes, végül 37 hét után egy aprócska lábikó állt ki a 19 éves Faye White-ból. Az angliai Essex-ben található Braintree városában élő fiatal nő már nevel egy kétéves fiút, valamint tavaly elveszített egy második gyermeket, így a párjával nem tervezett harmadikat. Mégis, a pakliban benne volt, hogy bármikor teherbe eshet, ugyanis valódi védekezési módszert nem alkalmaztak, csak az együttléteket próbálták időben megszakítani.

„Félek, tisztában voltam a kockázatokkal, de éppen ezért rendszeresen végeztem terhességi tesztet” – kezdte a DailyMailnek Faye White. „Összesen hat tesztet csináltam a hónapok során, az elsőt július-augusztus környékén, akkortájt, amikor teherbe estem. A következőt novemberben csináltam, de az első, a második, valamint a további tesztek is negatívak lettek. Az utolsóra öt nappal azelőtt pisiltem rá, hogy Luna megérkezett” – emlékezett vissza az édesanya, akinek testi jelek sem hívták fel a figyelmét arra, hogy babát vár. „Egy kicsit ugyan felfújódtam, de egyáltalán nem gondoltam terhességre, hiszen alig duzzadt meg a hasam. Amikor az első fiammal voltam terhes, a pocakom hatalmasra nőtt. A menstruációm is minden hónapban megjött” – vallotta meg White, aki a várandósságáról mit sem sejtvén élte tovább a fiatalok életét: bulikba járt, ivott és dohányzott, egy alkalommal pedig egy ugrálóvárba is ellátogatott a kisfiával és egy barátnőjével.

„Nagyon megbántam, hogy alkoholizáltam és dohányoztam. A már említett teszteket többnyire akkor végeztem el, amikor inni mentem a barátokkal, pont azért, mert tudtam, benne van a pakliban, hogy teherbe eshetek. Az eddigi várandósságaim alkalmával a dohányzással is leálltam, most sajnos ezt sem tettem meg. Mint említettem, minden tesztem negatív volt, fizikai jelek sem voltak, így nem tudhattam, hogy állapotos vagyok” – ecsetelte a 19 éves nő, akinek mindaddig fogalma sem volt arról, hogy gyermeket hord a szíve alatt, amíg az ki nem dugta az egyik lábát. Még akkor sem gondolt terhességre Faye White, amikor a szülés reggelén arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvize.

Először arra gondoltam, hogy valamilyen húgyúti fertőzésem lehet. Azt terveztem, felhívom az orvosomat rendelési időben. Nagyjából 20 perccel azután, hogy mint kiderült, elfolyt a magzatvíz, megkezdődtek az összehúzódások, és tekintve, hogy két terhességen már túlvoltam, azt tudtam, hogy milyen érzés. Felhívtam az anyósomat és azt mondtam neki, kórházba kell mennem, fájdalmaim vannak. Sokkos állapotba kerültem, csak sikítani tudtam, teljesen összezavarodtam. A vécére mentem, mert nyomást éreztem, aztán valami kijött... Visszatápászkodtam a hálószobámba, ahol kiderült, hogy a lányom egyik lába az. Végül mentőt hívtam, vajúdni kezdtem. Az anyósom azt mondta, hogy látja, ahogy egy láb lóg ki. Szó szerint kidőlt. Teljes vajúdásban voltam.”

A mentők terv szerint a Cressing Social Club nevű klubhoz indultak White-tal, ahonnan egy helikopter szállította volna őt tovább a legközelebbi kórházba. A kisbabájának azonban más tervei voltak és a mentőautóban indult meg a szülés egy futballpálya mellett.

„A mentőautóban csak bódító gáz volt és oxigén, de egyik sem volt olyan erős, mint a kórházakban. A legtöbbször morfiumért könyörögtem. Attól a perctől fogva azonban, hogy felfogtam, mi történik, csak arra tudtam gondolni, hogy ő a gyermekünk és mindennek rendben kell mennie. Csak rá tudtam gondolni. Látni akartam őt és megbizonyosodni arról, hogy jól van” – mesélte az édesanya, akinek kislánya, Luna-Grace Behrens este 10 óra 47 perckor, a magzatvíz elfolyása után 2 óra 27 perccel kereken 3 kilóval jött világra. Nemcsak az édesanya, de a párja, Aidan Behrens is meghökkent.

„Teljesen összezavarodott. Folyton azt kérdezgette, hogyan lehetséges, hogy nem tudtam róla. Azt mondta: »Minden éjjel átöleltelek az ágyban. Hogy nem éreztem a kislányunkat a pocakodban mozogni?«. Később az orvosok is megkérdezték, hogy nem vettem észre, hogy terhes vagyok, hogy egy élet növekszik bennem. Őszintén mondom, fogalmam sincs. Legfeljebb egy kis fáradtságot éreztem, de mivel nem próbálkoztunk gyerekcsinálással, eszembe sem jutott a terhesség. Emlékszem, nagyjából két héttel azelőtt, hogy megfogant a lányunk, ki is jelentettem, hogy még nem akarok újabb gyereket.”

Hogy a jövőben tényleg ne csússzon be még egy csöppség, Faye valódi lépéseket tett.

„A mentőautó hátuljában voltam és sikítva kértem őket, hogy vegyék ki a méhemet. Én végeztem. Jelenleg vérvizsgálatokon veszek részt a fogamzásgátlás megkezdése céljából” – árulta el az édesanya, aki csak tíz nappal a szülés után hagyhatta el gyermekével a Broomfield Kórház újszülött intenzív osztályát, ugyanis Luna születésekor komplikációk léptek fel.

„Mivel farfekvésesen jött a világra, a feje 9 percig beszorult a szülőcsatornába, aminek következtében úgynevezett Ischaemiás-hypoxiás encephalopathia, egyfajta oxigénhiányos agykárosodás lépett fel nála, de szerencsére nem súlyos mértékben. Jelenleg nehéz megmondani, hogy ez hogyan befolyásolja majd a fejlődését. Várnunk kell, hogy kiderüljön. Reméljük, hogy semmilyen negatív hatása nem lesz, vagy legfeljebb nagyon enyhe. Már elkezdett gügyögni, úgyhogy nem hiszem, hogy a beszédkészségére hatással lesz. Rengeteget mosolyog is” – mesélte reménykedve Faye White, akit párján kívül a családja és a barátai is mindenben támogatnak. Nekik köszönhetően a házuk telis-tele volt babaholmival, amikor a kicsivel hazaérkeztek.

„Ez egy igen rejtélyes terhesség volt, Luna minden esélyével dacolt azzal, amin keresztülment. Zseniális gyerek, most már el sem tudom képzelni az életemet nélküle. Mindig is szerettem, hogy mozgalmasak a napjaim, ő pedig határozottan mozgalmasan is tartja!” – örvendezett a kalandos szülés után a 19 éves Faye White.

(Borítókép: Aidan Behrens, Faye White, valamint újszülött kislányuk, Luna-Grace Behrens . Fotó: Northfoto)