A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egy statisztikában már most felülmúlta Jordan Hendersont.

A FotMob egy egészen elképesztő statisztikát mutatott ki Szoboszlai Dominik kapcsán:

a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az idény első öt bajnokiján 50 párharcot vívott meg, ami harminccal több, mint amennyit Jordan Henderson vállalt az előző idényben az első öt pályára lépése alkalmával.

Szoboszlai az 50-ből 24 párharcban győzött, ami majdnem az ütközetek fele, egészen pontosan 48%-os mutató. Ebben egyelőre még le van maradva Hendersontól, aki nagyobb arányban volt sikeres, 20 próbálkozásából 11-et nyert meg, ez 55%-ot jelent.

Azonban a Szoboszlai által végzett párharcok puszta mennyisége is azt mutatja, hogy a magyar játékos milyen komoly hatással van arra, hogy a vörösök újra növelni tudták a játékintenzitásukat, ami a korábbi években sarkalatos pontja volt a Liverpool gyengélkedésének – számolt be a thisisanfield.com.

Szoboszlai csak a Newcastle elleni 2-1-es győzelem alkalmával 20 párharcban vett részt, miközben Henderson az előző idény első öt meccsén – a Fulham, a Manchester United, a Bournemouth, a Newcastle és a Brighton ellen – összesen mutatott fel ennyit.

Henderson a nyáron hagyta ott Liverpoolt, ahol hosszú évekig a csapat meghatározó tagja, egyben csapatkapitánya volt. Jelenleg a szaúd-arábiai ligában szereplő Al-Ettifaq játékosa.

Úgy tűnik, hogy Szoboszlai nemcsak a korábbi Liverpool-legenda mezszámát örökölte meg, hanem teljesítménye sem marad el elődjétől.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Naomi Baker/Getty)