Ő a világ egyik legkeresettebb rendezője, így nem nehéz elképzelni, hogy amikor egy forgatókönyvvel megjelenik egy stúdiónál, akkor azt kérhet cserébe a rendezéséért, amit csak akar.

Ha valamit Christopher Nolan rendez, akkor az már alapból biztos, hogy kasszasiker lesz, ráadásul az Oppenheimer szereplőgárdájában olyan neveket találunk, mint Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Florence Pugh és Matt Damon. Nem véletlen, hogy egy ilyen filmért hajlandóak fizetni a nagy stúdiók.

A film nagyjából két hónapja került a mozikba, a rajongók és a kritikusok pedig egyaránt áradoznak róla. Már önmagában hihetetlen, hogy egy második világháborús életrajzi film eddig közel 900 millió dollárt, azaz 324,5 milliárd forintot hozott globálisan a jegypénztáraknál.

Az Unilad azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a film nem csak Christopher Nolan elismertségét növelte tovább, hanem bankszámlájára is jelentős összeg érkezett.

Amikor a rendező leszerződött az Universal Pictures-szel, akkor bizonyos követelésekkel fordult a stúdióhoz: a film költségvetése 100 millió dollár legyen, és további 100 millió dollárt költsenek marketingre, illetve 20 százalékos részesedést kért a bevételből.

Ennek köszönhetően Nolan eddig nagyjából 180 millió dollárt, azaz valamivel több mint 65 milliárd forintot keresett a filmen.

Ráadásul itt még nem áll meg a rendező, ugyanis a héten felröppentek hírek, miszerint Christopher Nolan két készülő James Bond-film elkészítésében is részt vesz.

(Unilad)

(Borítókép: Christopher Nolan. Fotó: GettyImages)