Az első két Harry Potter-film rendezője, Chris Columbus elárulta, hogy gyakorlatilag folyamatosan azon stresszelt, hogy ki fogják-e rúgni.

Készült egy interjú a hamarosan sorozat formájában visszatérő Harry Potter rendezőjével Chris Columbus-al, aki sok más több nagysikerű filmet elkészített, mielőtt belevágott volna a Harry Potterbe. Többek között ő rendezte a Reszkessetek betörők első és második részét, illetve a Mrs. Doubtfire-t is.

A direktor azonban a saját bevallása szerint a Bölcsek köve forgatásakor olyan szorongást érzett, mint még előtte soha – írja a Slash Film.

„A valóság az, hogy a világ nyomása volt rajtunk, és különösen rajtam, mert tudtam, hogy ha ezt elszúrom, akkor mindennek vége” – fogalmazott a rendező és hozzátette, hogy minden erejével azon volt, hogy csak a munkára koncentráljon és ne foglalkozzon a külső nyomással.

„Az első film tele volt szorongással. Az első két hétben azt hittem, hogy minden nap ki fognak rúgni. Minden jónak tűnt, csak arra gondoltam, hogy ha egy dolgot elrontok, ki vagyok rúgva. És ez nagyon intenzív volt. A forgatáson nem engedtem, hogy ez látszódjon, nem volt frusztráció, nem vagyok egy ordibálós típus, mindenkivel jól kijövök, és szeretném, ha mindenki családtagnak érezné magát, úgyhogy az érzelmeimnek ezt az oldalát el kellett rejtenem” – magyarázta.

Az izgalom ellenére Chris Columbus elvégezte a munkáját és nem is akárhogy, hiszen a Bölcsek köve, és a Titkok kamrája is óriási sikert aratott.

(Slash Film)

(Borítókép: Harry Potter és a bölcsek köve jelenet. Fotó: NorthFoto)