A valódi hősök gyakran nem a címlapokon, hanem a hétköznapi életünkben bukkannak fel. Ilyen hős Mándli Péter, a földrajztanár is, aki nem sajnálta az összes megtakarítását egy olyan innovatív applikációba fektetni, amelynek célja, hogy a diákokat még hatékonyabban segítse a tanulásban.

A modern technológia rohamos fejlődése mellett Mándli Péter a hagyományos oktatás és az innováció találkozásában látta a jövőt. Egy olyan alkalmazást hozott létre, amely az aznapi dátumhoz kapcsolódó érdekes információkkal gazdagítja a diákok tudását, egyedi és izgalmas módon közelítve az oktatáshoz.

Mándli Péter elkötelezettségét jól mutatja, hogy 2016 óta szakadatlanul gyűjtötte az információkat projektjéhez. Saját tanári fizetéséből – ami, lássuk be, nem is olyan magas – minden megtakarítását belefektette az alkalmazás fejlesztésébe, amely így eddig több mint másfél millió forintot tett ki.

A Cápák között című műsorban Mándli Péter bemutatta innovatív projektjét. A befektetők elismerését elnyerte szakma iránti elkötelezettségével és az oktatás iránti szenvedélyével, ám ez önmagában nem volt elég ahhoz, hogy teljes mértékben meggyőzze őket. 

Sokszor azt gondoljuk, hogy egy ilyen műsorban csak a pénz számít, de Balogh Levente vállalkozó bebizonyította, hogy nem így van. Egy ritka és megható pillanatot teremtett, amikor kivételes gesztusként felajánlotta, hogy visszatéríti Mándli Péter megtakarításait, anélkül hogy cserébe bárminemű tulajdonrészt kérne.

„Annyi hülyeségre költjük el a pénzünket, legalább itt egy kicsit visszaadunk” – mondta a vállalkozó.

(Borítókép: Mándli Péter. Fotó: RTL)