Megesik, hogy még a legnagyobb rendezők, írok és színészek ötletei sem valósulnak meg, még annak ellenére sem, hogy rajongók millió várják az alkotások megjelenéseit. Ez a hat film szinte biztos kasszasiker lett volna, de mégsem láthatták sosem a filmrajongók.

A Quentin Tarantino által rendezett Star Trek

A legendás rendező számtalan klasszikust alkotott élete során a Ponyvaregénytől kezdve a Kill Bill filmeken át a Volt egyszer egy Hollywoodig. Stílusából adódóan azonban nehéz elképzelni, hogy egy sci-fi vagy fantasy projekten dolgozzon, pedig majdnem megtörtént.

2017-ben Quentin Tarantino a fejébe vette, hogy megalkot egy Star Trek filmet a saját elképzelései szerint. Azért támadt ez az ötlete, mert a rendező beleszeretett a William Shatner fémjelezte eredeti sorozat egyik epizódjába, amiegy Földhöz hasonló bolygón játszódott, aminek kultúrája az 1920-as évek bűnbandáinak életéből merített.

A rendező annyira jónak gondolta az ötletét, hogy J.J. Abrams-szel közösen összehívtak egy forgatókönyvíró-megbeszélést is. A produkció azonban váratlanul elakadt, és a rendező 2019-ben bejelentette, hogy végül semmi nem lesz a dologból – az okokat azonban a mai napig nem tisztázta – írja a Listverse.

Jurassic Park 4.

A 2001-es Jurassic Park 3.-at a 2015-ös Jurassic World követte. A két film között pedig 14 évig hallgatott magáról a sikersorozat. Mivel az első három filmet imádták a rajongók, így felmerült egy újabb Jurassic Park ötlete, azonban mindenki szerencséjére elvetették az ötletet.

A trilógia folytatásában a tervek szerint emberforma tyrannosaurus rexek, két lábon sétáló triceratopsok, valamint egyéb mutáns dinoszauruszok ragadtak volna fegyvert. A Port.hu kiszúrta, hogy erről a furcsa koncepcióról ki is szivárgott egy két rajz.

Tény, hogy a Jurassic World széria már adott ízelítőt a genetikailag módosított őshüllőkből, de az ott látott állatok egyáltalán nem tűntek annyira furcsának, mint a 2005-ös kiszivárgott rajzokon szerepelő őslény-ember hibridek.

Pókember 4.

A Tobey Maguire által fémjelzett Pókember-filmek elképesztő sikert arattak, sőt megalapozták a képregény-filmek aranykorát is. A filmek rendezője úgy gondolta, hogy a megjelent három film után a negyedik epizód lesz a pont a történet végén és meg is kezdte a szervezési munkálatokat.

„Nagyon elégedetlen voltam a Pókember 3. részével, és azt akartam, hogy a 4. rész nagyon jól záruljon” – emlékezett vissza Raimi 2013-ban, majd elmondta, hogy túl szorosak voltak a határidők, emiatt folyamatosan csúsztak a feladatok és a kreatív munkálatok sem úgy haladtak, ahogyan azt ő eltervezte, így nem tudták befejezni a filmet.

Casablanca 2.

Az 1945-ben elkészült Casablanca a világtörténelem legjobb filmjei között van számontartva és Kertész Mihály elnyerte a filmmel a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.

A hatalmas siker után felmerült a film egyik forgatókönyvírójának, Howard Kochnak a fejében a Casablanca 2. ötlete, sőt 1980-ban papírra is vetette a Visszatérés Casablancába című filmet, de elsőre nem sikerült támogatókat találnia. A történet itt azonban még nem ért véget, ugyanis 2012-ben a Cass Warner bejelentette, hogy támogatókat keres Howard Koch ötletének megvalósításához.

A film a "Visszatérés Casablancába" címet kapná, és a Humphrey Bogart által játszott Rick Blaine, valamint az Ingrid Bergman játszotta Ilsa Lund fiának, Richard Blaine-nek a történetét dolgozná fel, aki 1961-ben elutazik az észak-afrikai városba, hogy megkeresse apját – írta akkor a Daily Mail, azóta viszont nem hallani a filmről.

(Borítókép: Jelenet a Jurassic Parkból. Fotó: GettyImages)