A világ tele van lenyűgöző természeti csodákkal, melyek közül sok ismeretlen marad az átlagember számára. A cikkünkben bemutatott öt helyszín káprázatos természeti csodákkal szolgál.

1. Salar de Uyuni, Bolívia

Bolívia ezen különleges helyszíne a világ legnagyobb sómezőjeként ismert. Az itt lévő sósíkság egyedülálló optikai csalódást kínál: a napsugarak fénye megtörik a só felszínén, így az egész területet az égbolt tükörképe borítja. Mintha az ember a felhők felett sétálna.

2. Kappadókia, Törökország

Kappadókia varázslatos tájain tündérkéménynek nevezett sziklatornyok emelkednek a magasba, ezzel egyedülálló látványt nyújtva a túrázóknak. A vidék UNESCO-listás helyszín, ahol nem csupán a felszínen várnak ránk természeti csodák: a mélyben meghúzódó földalatti város egykor menedékül szolgált az üldözött keresztények számára.

3. Mágneshegy, Ladakh, India

Az Indiában magasló Mágneshegy a gravitációs anomáliáiról híres. Azok a látogatók, akik autóval közelednek a hegyhez, észlelhetnek egy olyan pontot, ahol ha leállítják a motort, a jármű magától a hegycsúcs felé kezd gurulni.

4. Nátron-tó, Tanzánia

A Tanzániában található Nátron-tó rendkívül magas pH-értéke miatt a világ egyik leglúgosabb tava, a tóban elpusztult állatok pedig idővel kővé válnak. Ennek ellenére a tó környéke nem kihalt – a sárszigeteken élő flamingók éppen a lúgos víznek köszönhetően védettek a ragadozók támadásaitól.

5. Ha Long-öböl, Vietnám

Ez a csodálatos öböl a smaragdzöld vizéről és a belőle kiemelkedő kétezer mészkőszikláról híres. A terület nemcsak a természeti szépségek, hanem a rajta található lebegő falvak miatt is népszerű. Az öbölben való hajókázás során a látogatók közelről is megcsodálhatják ezt az elképesztő tájat.

(Bien)

(Borítókép: Nátron-tó, Tanzánia. Fotó: Getty Images)