Egyesek áhítattal emlékeznek azokra a pillanatokra, amikor London ikonikus szentélyeiben templomi csönd öleli magába az embereket. De ki gondolta volna, hogy az egyik legrégebbi katedrális falai között a techno ritmusai is helyet kaphatnak?

Alig egy órával azután, hogy a Szent Pál székesegyház csodálatos kórusa elcsendesedett, és az esti mise imáira válaszolva az utolsó hívő is hazaindult, a katedrális újra életre kelt, de ezúttal egy egészen más ritmusban. A Grammy-díjas techno-rock király, az ausztrál Ry X érkezett, és új színt vitt a történelmi környezetbe!

Ki ne ismerné ezt a legendás templomot, ahol egykoron az ország legnagyobbjainak, mint Lord Nelson vagy Winston Churchill, temetését is megtartották? Vagy ahol a királyi család, III. Károly és Diana hercegné is az oltár előtt mondta ki az örök hűséget? Most azonban új fejezetet írtak hozzá a Szent Pál székesegyház történelméhez.

A techno szentélybe való belépése nem egy spontán akció eredménye volt. A Fabric szórakozóhely kreatív csapata állt a háttérben, akik egy fantasztikus projekt keretében úgy döntöttek, ideje visszaadni a várost az embereknek. Szerintük a fiatalok már nincsenek jelen a környéken, a teret az irodák és céges ebédlők foglalják el. 

Ez az ötlet nem maradhatott észrevétlen: a bulira szánt jegyek szinte azonnal elkeltek. A későn érkező, kevésbé szerencsések pedig egy hosszú, 4000 fős várólistán találták magukat.

A XVII. századi katedrális méltóságteljes falai között kezdődött a show. A hangtechnikusoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen egy ilyen történelmi épület akusztikája minden, csak nem egyszerű. Azonban a buli fergetegesen sikerült, a látogatók még napokkal később is a templomi techno élmény hatása alatt voltak.

A következő alkalommal mikor Londonban jár és a Szent Pál székesegyházat meglátogatja, csak képzelje el, ahogy a katedrális falai között techno ritmusok szólnak. Ki tudja, mi jön még? London sosem alszik, és úgy tűnik, a múlt és a jövő különös találkozásai közepette mindig képes újat mutatni.

Forrás: Instylemen

(Borítókép: Szent Pál székesegyház. Fotó: Getty Images)