Az ElitePartner friss kutatása hihetetlen titkokat tárt fel arról, hogy a férfiak mire is gondolnak valójában egy kapcsolat során. Véget vetünk most a találgatásoknak!

Miközben a boldog kapcsolatok 84%-a derűségben és harmóniában él, a férfiaknak mégis vannak meglepő félelmeik! Tudta-e, hogy míg a hölgyek 58%-a tart attól, hogy nem elég vonzó a partnerének, a férfiaknak is hasonló gondolataik vannak, hiszen 41%-uk gondolja így magáról?

A férfiak nem csak a sport és az autók világában mozognak otthonosan, hanem éppúgy érzelmileg is komplexek. A kapcsolati aggályok szinte mindenkit érintenek, és kiderült, hogy a férfiak és nők hasonlóan aggódnak az olyan kérdésekben, mint a szakítás lehetősége vagy a megcsalástól való félelem.

Azonban három meglepő félelem bukkant fel, ami kifejezetten a férfiakat nyomasztja:

  1. A kutatásban részt vevő férfiak 25%-a retteg attól, hogy párja a családját részesíti előnyben. Lehet, hogy a vasárnapi ebédek miatt?
  2. Ráadásul, 40% attól fél, hogy unalmas partner lehet – de ugye tudják, hogy a spontaneitás csodákra képes?
  3. 33%-uk pedig attól tart, hogy nem tudja kellőképpen eltartani párját anyagilag. A mai világban, ahol a nők is egyre inkább függetlenek, ez a félelem talán már elavultnak is tekinthető.

De mi a férfiak abszolút legnagyobb félelme? Készüljön fel a meglepetésre!

Az, hogy nem elég jók az ágyban! Hihetetlenül hangzik, de az eredmények szerint a férfiak 50%-a tart attól, hogy partnerük nem elégedett a közös szexuális életükkel.

Érdekes módon az életkor is befolyásolja a férfiak félelmeit. A modern kor férfiának legnehezebb időszaka a 30 és 40 közötti években van, mely talán a karrierépítés és családalapítás kihívásaival is összefügg.

Tanácsunk? 

Az őszinte kommunikáció mindig nyerő! Nem kell sötétben tapogatóznia és a félelmeitől szenvednie. Egy párkapcsolatban az a legfontosabb, hogy megosszuk egymással a gondolatainkat, és együtt dolgozzunk a boldogságunkon.

Forrás: Bien

(Borítókép: egy fiatal pár boldog napja. Illusztráció: Getty Images)