Egy spanyol tévés szakértő, Antonio Lobato rengeteg rajongó haragját váltotta ki azzal, hogy a hétszeres világbajnok német pilóta állapotán élcelődött.

Kétségtelen, hogy ízléstelen viccet sütött el Antonio Lobato egy tévéműsorban, amikor kollégájával igyekeztek egy kis humort csempészni az egyik adásba.

„Reszkessen Adrian Newey, mert jön Antonio Lobato!” – mondta a másik szakértő, amire Lobato így felelt:

Reszkessen Michael! Nos... ne Michael reszkessen, ő nem tud reszketni.

A szóban forgó videót rengetegen látták a közösségi médiában, és sokan azt szeretnék, ha Lobato többet nem kapna helyet a Forma-1 spanyol televíziós közvetítéseiben. A botrány kirobbanása után Lobato a Twitteren üzent a felháborodott rajongóknak és elnézést kért az ízléstelen viccelődésért. 

„Hibát követtem el, rosszul fogalmaztam. Nem akartam élcelődni Michael Schumacher egészségi állapotán, nem állt szándékomban gúnyt űzni belőle. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit megsértettem” – mondta Lobato a videóüzenetben. 

Michael Schumacher állapota

A német pilóta 2013-as síbalesete óta a család semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. Néhány információ azért már napvilágot látott, ezek főként a közeli barátoktól és a hozzátartozóktól származnak. A Netflix Schumacherről készült dokumentumfilmjében például Mick Schumacher utalást tett arra, hogy édesapja nem tud beszélni, míg a német pilóta menedzsere egy pletyka szárnyra kapása miatt megerősítette, hogy Schumacher egyáltalán nem tud járni. 

(motorsport.com)

(Borítókép: Michael Schumacher. Fotó: Clive Mason/Getty)