A Napoli nigériai válogatott támadója, Victor Osimhen jogi lépéseket fontolgat saját csapatával szemben, amiért az gúnyt űzött belőle.

Victor Osimhen az ügyvédjével jogi lépésekre készül a csapata ellen, miután egy közösségi média felületre feltöltött videóban gúnyt űztek belőle. Osimhen a tavalyi bajnokcsapat egyik húzóembere volt, 32 bajnokin 26-szor zörgette meg a hálót, valamint négy gólpasszt is adott. A tavalyi bajnoki címben elévülhetetlen érdemekkel bíró támadó az idén is jó formában van: 5 meccs/3 gól a mutatója. A múlt heti Bologna elleni mérkőzés azonban a vártnál rosszabbul sikerült Osimhen és a csapat számára is. 

A Napoli 0-0-ás döntetlent játszott a Bologna otthonában. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Osimhen kihagyott egy büntetőt, majd ezután összeveszett Rudi Garcia vezetőedzővel, aki lecserélte őt.

A hírek szerint a meccs után Osimhen elnézést kért a francia szakembertől. 

A csapat hivatalos kommunikációja viszont a jelek szerint alul értékelte az eset súlyosságát. Egy olyan videót osztottak meg a hivatalos TikTok-csatornájukon, amelyen kifigurázzák a 24 éves sztárjukat. Az időközben törölt videóban az látható, ahogy a csatár eltorzított hangon reklamál, majd kihagyja a tizenegyest.

„Ami ma történt a Napoli hivatalos TikTok-oldalán, az elfogadhatatlan. Először nyilvánosságra hoztak egy Victort gúnyoló videót, majd megkésve törölték. Súlyos tett, amely nagyon súlyos károkat okoz a játékosban, és tovább mélyíti a szakadékot a játékos és a média között.

Fenntartjuk a jogot, hogy jogi lépéseket tegyünk, és bármilyen hasznos kezdeményezést megtegyünk Victor védelmében”

– idézte Osimhen képviselőjének, Roberto Calendának szavait a goal.com.

Nem ez az első eset, hogy Osimhent kellemetlen helyzetbe hozta a klubja a közösségi médiában: nyáron azt mutatták be, hogy Osimhen nem a férfi vagy női nemhez tartozik, hanem ő egy kókuszdió.

A játékos minden Napolival kapcsolatos tartalmat törölt azóta a közösségi oldalairól, így sokan már azt feltételezik, hogy végleg megromlott a játékos és a klub kapcsolata, Osimhen pedig télen távozhat. 

(Borítókép: Victor Osimhen. Fotó: Alessandro Sabattini/Getty)