Jo Bryant etikettszakértő elárulta, hogy mire kell figyelnünk, ha utazás közben szeretnénk étkezni.

A repülőgépen való étkezésnek komoly hagyománya van, mind a gépen vásárolt menük, mind a vámmentes reptéri üzletekben vásárolt ételek miatt. Azonban nem árt, ha tudjuk, hogy melyek azok az ételek és italok, amiket nem illik a repülőgépen elfogyasztani.

Az utastér szűkössége és a korlátozott légáramlás miatt a bűzös ételek határozottan nem jöhetnek szóba”

– mondta el Jo Bryant az Expressnek.

Hozzátette, hogy ha a légitársaság által felszolgált ételek között van erős szaggal rendelkező, az nem az utas hibája, de „a büdös szendvicseket vagy gyorséttermi ételeket felvinni a fedélzetre tapintatlanság és önzőség”, ahogy a felmelegített ételekkel sem leszünk nyerőek az utastársaink között, ugyanis azoknak szaga jobban terjed.

A szakember megjegyezte, hogy az ilyen utazásokra a legjobb választásnak a csomagolt rágcsálnivalók – például a müzliszeletek – bizonyulnak.

(Express)

(Borítókép: Repülőn étkező férfi. Fotó: GettyImages)