Az ókori Görögország és Róma nem csak a tudományokban és művészetekben voltak úttörők. Feltárulnak előttünk azok a szokatlan szexuális szokások, amelyek az ókorban voltak népszerűek: legyen szó az arisztokraták különleges csókolózási szokásairól, a mézzel és borssal történő pikáns előjátékról, a spártai nászéjszakákról vagy a gladiátorok titkos életéről. Ezek a történetek bizonyítják, hogy az ókorban is voltak pikáns titkok és szokatlan szexuális hagyományok.

Csókváltás? Egyáltalán nem romantikus!

A görög arisztokraták számára a csók nem volt más, mint egy módszer a borivás ellenőrzésére. Hihetetlen, ugye? A férfiak gyakran csak azért csókolták meg feleségüket, hogy ellenőrizzék, nem ivott-e bort az ő távollétében. A rómaiak pedig a saját furcsa okukból kerülték el ezt a gesztust, miután rájöttek, hogy a spanyolok vizelettel tisztítják a fogukat.

Édes és csípős: a szenvedély titkos összetevői

Az ókori indiaiak és görögök mézzel és borssal fokozták az intimitás élményét. És ha ez még nem lenne elég, egy legendás indiai gyógynövény segítségével többször is képesek voltak a csúcsra jutni egy aktus alatt.

Spártai nászéjszakák

Spárta, az ókori világ hihetetlen fegyelemről és legyőzhetetlen hadseregéről ismert városa, speciális neveléssel készítette fel fiatal férfijait a katonai életre. Emiatt a fiúk ritkán találkoztak családjukkal és a legtöbb időt egymás társaságában töltötték, ahol gyakran szerzett első intimebb élményeiket. Ennek fényében Spárta egy egyedülálló szokást alkalmazott: a nászéjszakán az újdonsült feleségek férfiasan, rövid hajjal és férfi ruházatban várták férjeiket, hogy az est a lehető leginkább hasonlítson a katonai környezethez.

A gladiátorok dupla élete

Az ókori Róma gladiátorai nemcsak az arénában vívtak harcokat: gyakran az arisztokraták hálószobáiban is meg kellett mutatniuk készségeiket. Kevesen tudják, de egy másik, szenvedélyes „küldetésük” volt: az előkelő római hölgyek és urak elbűvölése intim találkozók során.

Forrás: Promotions

(Borítókép: A pompeji erotikus freskója. Illusztráció: Getty Images)