Liam Clousdale születésnapjára kapott egy különleges játékvezérlőt, de valószínűleg akkor még nem gondolt arra, hogy ez milyen sokat fog érni a jövőben.

Egy angol férfi, Liam Clousdale 1998-ban, 14. születésnapjára a szüleitől egy Nintendo 64 kontrollert kapott. A Whitefieldből származó férfi azóta se dobta ki kontrollerét legnagyobb szerencséjére.

„Akkoriban a családom Cumbriában élt. A reklámok a Nintendo hivatalos magazinjában, az N64 Magazine-ban jelentek meg. Abban az időben az ember a hátsó oldalakon található hirdetésekből válogatott, nem pedig az interneten keresztül” – emlékezett vissza.

Clousdale 25 évvel később a padlásán talált rá egykori kontrollerére és felbecsültette azt. Kiderült egy Foxdata Chrome Leopardról van szó, ami a játékvezérlők egy ritka szériájának része és a Hansons aukciósházban kerül majd eladásra, ahol arra számítanak, hogy több mint 1000 fontot, azaz nagyjából 450 ezer forintot adnak majd érte.

Liam kontrollerét az 1990-es évek végén adta ki a Foxdata egy négy különböző dizájnból álló termékcsalád részeként”

– magyarázta el a David Wilson-Turner, a Hansons játékok és videojátékok aukciójának vezetője és hozzátette, hogy ez a négy dizájn a Desert Storm, Chrome Leopard, Red Rain és Purple Forest volt.

„Bár az információk korlátozottak, úgy vélik, hogy a Foxdata körülbelül 800 ilyen testreszabott kontrollert gyártott a négy dizájnból, ami azt jelenti, hogy Liam kontrolleréből kevesebb mint 200 példány lehet a világon” – magyarázta el a szakértő.

A kontroller október 17-én kerül értékesítésre a Hansons Auctioneers derbyshire-i aukciós házában.

(Borítókép: Nintendo 64 kontrollerek. Fotó: GettyImages)