Amikor új utazási célpontot választunk, az árak gyakran meghatározó szerepet játszanak a döntésünkben. Az alábbi cikkben a legdrágább desztinációkat vettük sorra a hollywoodi fényektől az ír pubokig. Íme!

A szállások és étkezések díja, az alkoholos italok ára és a taxiköltségek alapján a világ legdrágább úti céljait rangsorolták a Bounce utazási szakemberei. Az összesítéseik szerint született meg az alábbi lista, amelyen a jelenleg legköltségesebb turisztikai desztinációk szerepelnek.

Los Angeles, az angyalok ragyogó városa

Az Egyesült Államok nyugati partján, közvetlenül a Csendes-óceán mellett találjuk ezt a filmes paradicsomot. Egy szállodai szoba itt átlagosan 120 ezer forintba kerül éjszakánként, és ha egy átlagos éttermi étkezésre vágyunk, azért is 8 ezer 500 forintot kell kicsengetni. A legtöbb pénzt a luxus bevásárlóközpontokban, filmstúdiók exkluzív túráin, vagy a hollywoodi rendezvényeken és partikon lehet elkölteni.

Dublin, az ír sörök és élő zenék városa

Európában Dublin vezeti a mezőnyt a legdrágább városlátogatási helyszínek terén. Az ír fővárosban egy szállodai szoba éjszakánkénti ára nem kevesebb, mint 312 font (140 ezer forint), ami komoly terhet róhat az utazók pénztárcájára. Vajon miért kerül ennyibe a szállás és az élet Dublinban? A válasz egyértelmű: az ír gasztronómia, a történelmi pubok, a zenei fesztiválok és a helyi kultúra népszerűsége miatt. A Temple Bar környékén kifejezetten magasak az árak, de cserébe élő zenei koncertekkel, autentikus ír hangulattal és ízletes sörrel várják a látogatókat. Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki egy prémium ír whisky kóstolóját sem, bár ezért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Mégis, sokan állítják, hogy az élmény megéri az árát.

Oslo, a fjordok gyöngyszeme

Nem meglepő módon Oslo a lista harmadik legdrágábbja. A norvég fővárosban egy hotelszoba átlagára 162 font (72 ezer forint). Oslo nem csak a lenyűgöző fjordjaival és természeti szépségeivel vonzza a turistákat, hanem kulturális és gasztronómiai kínálatával is. Az exkluzív fjord túrákon, a város kiváló éttermeiben és a modern skandináv design boltokban könnyedén elkölthetünk jelentős összegeket. Sok turista azért érkezik ide, hogy a természeti szépségek mellett belekóstoljon a skandináv életérzésbe, ami ugyan nem olcsó, de az élmény mindenért kárpótol.

Párizs, a szerelem városa

A hollywoodi filmek egyik kedvenc helyszínén, a romantika fővárosában a legdrágább éttermekben, a divatnegyed luxusbutikjaiban fogyhat leggyorsabban a pénzünk.

Milánó, a divat mekkája

A luxus divatmárkák bemutatótermeiben, az exkluzív éttermekben és a privát divatbemutatókon hamar ráérezhetünk, mennyire gyorsan költhetünk el nagy összegeket.

Edinburgh és Inverness

Edinburgh és Inverness is bekerült az első ötbe a szállodai árakat tekintve, hiszen a skót városokban a szállodai szobák éjszakánkénti átlagára meghaladta a 200 fontot (89 ezer forintot). Skócia nemcsak történelmi és természeti kincsekkel csalogatja a látogatókat, hanem különleges gasztronómiai élményekkel is. A prémium whiskykóstolókon, a skóciai várak privát túráin, és a világhírű golfpályákon érezhetjük a legjobban, hogy a minőségi élményekért cserébe mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk.

Amszterdam, a csatornák gyöngyszeme

A város legdrágább csatornás hajókázásain, a kiváló minőségű tulipánüzletekben és a prémium szintű múzeumokban költhetjük el a leggyorsabban a pénzünket.

Bárhova is utazunk, az élmények gyakran megfizethetetlenek. Érdemes ugyanakkor jól átgondolni a költségeket és mérlegelni az alternatív desztinációkat. A kiválasztott városokban a prémium szolgáltatások és a luxusélmények csábítása nagy, de egy kis kutatással gyakran találhatunk olcsóbb lehetőségeket, rejtett kincseket.

(Roadster)

(Borítókép: Hulló pénz az égből. Illusztráció: Getty Images)