Mindenki számára fontos, hogy szállodai tartózkodása alatt tiszta és kellemes környezetben pihenjen. Bár a szállodák takarítói gondosan és alaposan dolgoznak, mégis előfordulhatnak apróságok, melyek elsiklanak a figyelmük felett. Egy ilyen apró, de fontos részletre hívták fel a figyelmet a szállodai takarítók.

Az eShores utazási iroda beszélgetett néhány szállodai alkalmazottal, hogy a vendégeknek praktikus tanácsokat adjanak. Egyik legfontosabb tanácsuk a WC lehúzásának fontosságára vonatkozott, különösen érkezéskor.

Mint kiderült, a mediterrán területeken különösen gyakori, hogy a rovarok és pókok a WC csészében és annak környékén találnak maguknak menedéket. Emiatt a takarítók azt javasolják, hogy a vendégek érkezéskor – és akár naponta többször is – húzzák le a WC-t. Ezzel a kis egyszerű lépéssel elkerülhető a váratlan, kellemetlen meglepetés.

Az Unilad cikke is megerősíti ezt a tanácsot, rámutatva arra, hogy az ilyen apró, de fontos lépések hozzájárulhatnak egy kellemesebb szállodai tartózkodáshoz.

(Borítókép: egy vendég lehúzza a wc-t. Illusztráció: Getty Images)