Fedezze fel, melyik dal hódított az ön születésének napján, vagy bármely más időpontban egészen 1900-ig visszamenőleg!

A zeneiparban sokszor nosztalgiával tekintünk vissza a múltba. De vajon melyik dal volt a legnépszerűbb azon a napon, amikor ön megszületett? A Playback.fm, egy már nyolc éve működő zenei platform választ ad erre a kérdésre. Az érdeklődők a felületen keresztül az időben utazva egészen 1900. január 1-jéig böngészhetnek és kideríthetik, hogy mely dal volt a listavezető egy kiválasztott napon.

Példaként vegyük John Lennont, aki 1940. október 9-én született, tehát ma pontosan 83 éve ezen a napon a Liverpool Maternity Kórházban. A Playback.fm-nek köszönhetően kiderítettük, hogy a születése napján ez a dal vezette a slágerlistákat:

Ha már időutazásra indul, nézze meg, melyik dal szólt azokon a különleges napon, amelyek kiemelkedő helyet foglalnak el az ön életében!

Az oldal egyedülállóan köti össze a zenei nosztalgiát az ajándékozás örömével. Képzelje el, hogy a következő évfordulóján a partnerének felteszi azt a dalt, amely azon a napon, amikor megszületett, a toplisták élén állt. Egy ilyen apró gesztus igazán meghitt pillanatot képes teremteni.

Ha tehát kíváncsi az élete meghatározó pillanataiban uralkodó dalokra, vagy egyszerűen csak egy kis nosztalgikus zenei utazásra vágyik, ne habozzon, és látogasson el az oldalra. Adja meg a kívánt dátumot, és az oldal azonnal megmutatja az aznapi listavezető dalt. Kattintson ide!

(Borítókép: Egy zenét hallgató nő. Illusztráció: Getty Images)