Bár a Ford Mustangot gyorsasága és ereje jellemzi, egy kaliforniai sofőr úgy gondolta, hogy a négykerekűvel akár repülni is képes: egy olyan manővert mutatott be, amely még a bulvár legvadabb hírei között is kiemelkedőnek számít.

San Bernardinóban, az USA napfényes államában egy nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi az ott lakók: egy túl gyorsan hajtó Mustang egyszerűen „felszállt”, hogy aztán egy házba csapódjon. Száguldás közben a sofőr ugyan ráébredt, hogy fékeznie kellene egy kereszteződésnél, de mint egy rosszul időzített filmjelenetben, túl későn jutott az eszébe. 

A stoptáblán túlhaladva a jármű kétszer is látványosan megugrott az aszfalton, mielőtt egy ház falába csapódott, akár egy hollywoodi akciófilm jelenetében. Szerencsére a drámai balesetben senki sem sérült meg, mind a sofőr, mind a házban tartózkodók is sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget. Egy közeli biztonsági kamera felvételt készített az esetről, így az egész világ megtekintheti a Mustang „repülését”.

A KTLA helyi hírforrás beszámolója alapján a sofőr maga mászott ki a roncsból, az orvosi ellátást pedig makacsul elutasította. Bár ő személyesen nem sérült meg, az autójáról nem mondható el ugyanez.

A tanulság, hogy bármennyire is gyors egy Mustang, repülni mégsem tudunk vele...

(Borítókép: Ford Mustang GT500. Illusztráció: Getty Images)