Akár egy Chaplin-film főszereplője is lehetne az a légiutas-kísérő, aki némajátékával nevetésre bírta egy kanadai járat utasait. A férfi ötletes performanszáról videó készült.

A világ legszórakoztatóbb légiutas-kísérője címet is elnyerhetné az a steward, aki a repülőjáratokon megszokott biztonsági bemutató unalmas perceit egy humoros előadássá változtatta. A Kanadából induló utasok szórakoztatására a férfi komikus elemeket csempészett az egyébként száraz és ismétlődő, ámde informatív bemutatóba, kvázi létrehozva ezzel egy élő burleszk előadást. Íme:

Földjáró rámutat, hogy a statisztikák szerint a légiutas-kísérők mindössze 16-21 százaléka férfi, ugyanakkor a számuk egyre nő. Bárhova utazunk, Magyarországról indulva is szinte minden alkalommal találkozhatunk olyan légiutas-kísérővel, aki az erősebbik nem táborát erősíti. A pilóták tekintetében ugyanakkor fordított az arány, abban a szakmában a férfiak vannak többségben, ám évről évre egyre több hölgy teszi le az utasszállító repülők vezetésére jogosító vizsgát. 2008 és 2022 között 45 százalékkal emelkedett a női pilóták száma, habár így is csak a repülőgépvezetők 4,92 százalékát teszik ki a teljes ágazatban.

(Borítókép: Boldog utas egy repülőgépen. Illusztráció: Getty Images)