Az ünnepek alatt sokan terveznek utazni, a nagyobb érdeklődés pedig az árakat is megdobhatja bizonyos szolgáltatóknál, így nagyon nem mindegy, hogy mikor foglal.

Sokan indulnak karácsonyi, vagy újévi kirándulásra utazásra, azonban a repülőjegyek árai folyamatosan változnak attól függően, hogy mikor és hányan vesznek jegyet. Az utolsó pillanatig való várakozás növeli annak az esélyét, hogy felárat kell fizetnie, valamint annak a lehetőségét, hogy nem találja meg a kívánatos járatot.

Van egy rossz hírünk, ugyanis a szakértők szerint október közepéig érdemes lefoglalni a jegyeket – derül ki a HuffPost összeállításából.

A szakértők felhívják a figyelmet z úgynevezett a „goldilocks window” jelenségre, ami az a tökéletes időpont, amikor érdemes lefoglalni a jegyeinket és szállásainkat. A kedvező ár megtalálásának esélye csökken ezelőtt az időszak előtt és után.

Laura Lindsay, a Skyscanner utazási trendek szakértője, azt tanácsolja, hogy kövessük nyomon az árakat, hogy jó ajánlatot kapjunk.

Akárcsak a tökéletes pulyka lakoma előkészítésénél, a legjobb ár elérésénél is az időzítés a legfontosabb”

– fogalmazott.

A szakértő felhívta a figyelmet a Skyscanner árriasztások funkciójára is, ami automatikusan figyeli az árak változásait az általunk kiválasztott járatokon.

„A járatok árai úgy alakulnak, ahogy a légitársaságok nyomon követik az útvonalak iránti érdeklődést, és a keresletnek megfelelően növelik a kapacitást, lehetővé téve számukra, hogy a legnépszerűbb célállomásokra nagy mennyiségben repüljenek. Egy olyan útvonal, amely már közel áll a teltházhoz, az induláshoz közeledve több kapacitást (járatot vagy ülőhelyet) kaphat, és ez egy időre gyakran visszaveti az árat, mivel a kereslet és a kínálat közötti egyensúly ismét az utasok javára tolódik el” – magyarázta.

(HuffPost)

(Borítókép: Jegyellenőrzés egy repülőtéren. Fotó: GettyImages)