Az 1996-ban elhunyt bolgár jósnő, eredeti nevén Vangeliya Pandeva Surcheva számos jóslatot megfogalmazott életében, sokan úgy vélik, hogy ezek közül jó pár már be is következett. A néhai vak asszony 2024-re vonatkozóan is több sokkoló jövendölést tett. Íme!

Nyolcvanöt éves korában, emlőkrákban hunyt el a balkáni Nostradamusként is emlegetett Baba Vanga. A vak jósnő életében számos jövendölést megfogalmazott, sokak szerint előre látta a szeptember 11-ei terrortámadást, a 2004-es kelet-ázsiai cunamit, vagyis a Boxing Day-i szökőárat, az Iszlám állam felemelkedését, valamint az izraeli-palesztin konfliktust, amelyet „a nagy muszlim háborúként” emlegetett. Mint ismert, a Gázai övezetben kormányzó politikai csoport, a Hamász vezette palesztin fegyveres csoportok október 7-én özönlöttek át az Izraellel közös határon, nagyszabású katonai offenzívát indítva, mire Izrael válaszul háborút indított. 

Baba Vanga 2024-re vonatkozóan is több jövendölést fogalmazott meg. Az egyik próféciája szerint Vlagyimir Putyin ellen egy honfitársa merényletet kísérel meg, ám hogy mi lesz ennek a végkimenetele, arról már nem tett említést. Mindeközben Európának egy sor terrortámadásra kell felkészülnie, ám a jósnő ezt a jövendölését sem pontosította arra vonatkozóan, hogy pontosan mely országokban történnek majd merényletek. Egy harmadik próféciában arra tett utalást, hogy Donald Trump ismét hatalomra tör az Egyesült Államokban, ám eközben egy rejtélyes betegséggel kell majd megküzdenie.

A bolgár asszony egy további jóslata szerint 2024-ben egy „sárkány” veszi át a hatalmat a világ felett, amivel minden bizonnyal Kínára utalhatott. Nostradamus ugyanezt jövendölte 2024-re.

Baba Vanga tudományos áttörésekről is prédikált: a néhai jósnő szerint a kutatók megtalálják a rák gyógymódját, kifejlesztenek egy új kvantumszámítógépet és az orvostudományban új kezelési és terápiás módszereket fedeznek fel.

(Femcafe)

(Borítókép: Jövőbe látás. Illusztráció: Getty Images)