Sokan már a hétfő szó hallattán is rosszul lesznek, amikor valaki megemlíti. Alább összeszedtünk néhány tippet, amivel elviselhetőbbé vagy akár jóvá is válhat a hét első napja.

1. Szervezzünk „hét indító” programot

Ha eddig a Pavlovi-reflexe azt mondatta önnel, hogy a hétfő rossz, mert kezdődik a munka, ugyanezt felhasználva fordítsa át a gondolkodását. Akár minden hétfőre szervezzen magának olyan programot, amit szeret és örömmel tölti el: a mozi, színház vagy egy sima vacsora egy étteremben mind-mind jó választás lehet. Társítsunk egy jó szokást a hétfőhöz!

2. Ne hétfőn akarja megváltani a világot

„Ha nagyobb a büszkeség, nagyobb a bukás” – mondta bölcsen Dooku gróf a Star Wars előzménytrilógiájának harmadik részében, és ez a munkára is nagyon igaz. Amennyiben nem kedveljük a hétfőket, akkor sose tervezzünk túl nagy dolgokat a hét első napjára. Inkább több, apró pici cél legyen, kis dolgokat végezzünk el, amik elvégzése után boldogan mehetünk haza, illetve zárhatjuk a napot. 

3. Kérjen home office-t

Persze ez a tanács csak azoknak érvényes, akik nem dolgoznak alapvetően ebben a munkarendben. Ha valaki irodában dolgozik, akkor az otthoni munkavégzés jó ötlet lehet hétfőn, így a megszokott környezetében kicsit lazábban kezdheti a napot. Azoknak, akik egyébként rendszeresen otthonról dolgoznak éppen az ellenkezője javasolt: mozduljon kicsit ki otthona kényelméből. 

+1 Vegyen ki szabadságot!

Ez talán a legegyszerűbb, „legmegúszósabb” tanács. Szervezzen magának hosszú hétvégéket úgy, hogy a hétfői napot veszi ki szabadságnak. Hétvégére íígy tervezhet kirándulást, rövidebb kiruccanást, bulit, és még mindig marad egy napja, amit akár lustálkodással is tölthet.

Ön is utálja a hétfőket?

(Borítókép: A hétfő valósággal fojtogat egy férfit. Illusztráció: sekulicn/Getty)