Az egykori NBA-sztár Delonte West játszott többek között a Boston Celticsben, a Seattle SuperSonicsban, a Cleveland Cavaliersben és a Dallas Mavericksben is.

Még mindig csak 41 éves Delonte West, aki ha nem is az NBA-ben, de alacsonyabban jegyzett bajnokságban akár még játszhatna is. West Közel egy évizedet húzott le profi kosarasként az Amerikai Kosárlabda Ligában, ahol többek között Lebron Jamessel is együtt játszott.

A 191 centis irányító a pályafutása során hozzávetőlegesen 16 millió dollárt, azaz 6 milliárd forintot keresett.

Ebből mára nem maradt azonban semmi. Pályafutása befejezése után nagyon komoly mentális problémákkal kellett szembenéznie, amelyeknek köszönhetően a drogok rabja lett. Gyorsan lejtőre került, a barátok és egykori csapattársak pedig csak tehetetlenül nézhették ahogy egyre mélyebbre kerül. West egykori csapattársa nemrég megrázó dolgokat mesélt a hajdan ünnepelt NBA-sztárról.

Sírva fakadok tőle. Annyi ember van, aki szereti őt, aki segíteni akar neki, de neki saját magának kellene akarni segíteni magán 

– mondta a The Athletic című lapnak a barát.

A korábbi irányító 2012-ben játszotta utolsó NBA-meccsét, majd kisebb bajnokságokban még pályára lépett, de egy lábsérülés után végleg felhagyott a játékkal. Ez csak még lentebb taszította a lejtőn, ami odáig fajult, hogy 2020-ban az utcán talált rá a Dallas Mavericks tulajdonosa, aki ekkor terápiára vitte korábbi játékosát. A volt kosaras ezután munkát vállalt, de ez sem tartott sokáig.

Tavaly letartóztatták bűncselekmények miatt és időközben szklerózis multiplexet is diagnosztizáltak nála.

Azóta egy nő látta őt az utcán, amint bolt előtt táncolt:

(marca, twn)

(Borítókép: Delonte West. Fotó: Maury Phillips/Getty)