A svéd élvonalbeli IFK Norrköping kétségbeesetten próbál kapcsolatba lépni a Milantól kölcsönvett Emil Robackkal, aki hetek óta nem jelentkezett edzésre a csapatnál – írta meg az acmilan.hu.

A 20 esztendős svéd focista játékjoga jelenleg az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető, AC Milan tulajdonában van. A játékos fejlődésének érdekében azonban idén nyáron a svéd bajnokságban szereplő IFK Norrköpingnak adták kölcsön Robackot. 

Roback néhány éve hatalmas tehetségként érkezett az olaszokhoz, ahol maga a svéd ikon, Zlatan Ibrahimovic vette a szárnyai alá. Igazán azóta sem sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket, a Milan első csapatában nem jutott szóhoz, ezért került kölcsönbe. A szülőhazájába való visszatérés sem hozta meg számára a kívánt áttörést:

eddig mindössze 3 tétmeccsen kapott lehetőséget és összesen 26 játékpercet töltött a pályán.

A legfrissebb hírek szerint a focistát hetek óta nem éri el a klubja. Az Aftonbladet svéd portál jelentése szerint Robacknak egyszerűen nyoma veszett és a Norrköping hetek óta nem hallott felőle semmit.

Egészen pontosan Roback több mint két hete nem jelentkezett edzésre és noha többször is próbálták felvenni vele a kapcsolatot, nem jártak sikerrel.

Nem csoda, hogy hatalmas az aggodalom a klub háza táján. A svéd klub sportigazgatója, Tony Martinsson aggódik és kétségbeesetten próbál kapcsolatba lépni Robackkal.

„Csak azt szeretném tudni, hogy jól van-e. Aggasztó, hogy nem tudjuk elérni őt, de nem tudom, hogy mit tehetünk még. Azt szeretném, hogy visszajöjjön és akkor találhatunk egy olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. Nem adtam fel a reményt, hogy visszajön, de nehéz, amikor 14 napja nem tudjuk elérni őt” – nyilatkozta Martinsson.

A svéd utánpótlás válogatott támadó utoljára szeptember 18-án csereként lépett pályára csapatában, hét percet játszott a Mjallby elleni bajnokin, majd öt nappal később a cserepadon ült a következő fordulóban.

Roback kölcsönszerződése hivatalosan jövő hónapban, november 30-án lejár és vissza kellene térnie a Milanhoz, amellyel 2025. június 30-ig érvényes szerződése van.

(acmilan.com)

(Borítókép: Emil Roback. Fotó: Pier Marco Tacca/Getty)