A 2020-as koronavírus-járvány okozta válság hatására minden területen csökkent a magyarok költése, ám még így is figyelemre méltó összeget költenek szexuális örömökre. Mutatjuk, mennyit!

Spórolunk a minőségi élelmiszeren, a ruházkodáson, a műszaki, illetve élvezeti cikkeken, ugyanez pedig a testi örömszerzéssel összefüggő kiadásokra is igaz. Ettől függetlenül így is szép összeget fordítunk a szexre egy friss felmérés szerint, amelynek eredményei azt mutatják, hogy a tavalyi évben egy átlag magyar 15 ezer 800 forintot költött szexuális szolgáltatásokra. A pandémia előtt ez az összeg 19 ezer 980 forint volt személyenként.

Az Eurostat legújabb adatai alapján az Európai Unióban Magyarország jelentős helyet foglal el a szexmunkásokra költött összegek tekintetében is, ám ezen a területen a belgák a listavezetők: ők 2022-ben összesen 419,2 milliárd forintot költöttek prostituáltakra. A második helyen Görögország szerepel 382 milliárd forinttal a dobogó harmadik fokán pedig Portugália áll 286,4 milliárd forinttal.

Megdöbbentő tény, hogy a görögök a GDP-jük fél százalékát fordítják szexuális szolgáltatásokra.

Magyarország a negyedik helyen áll az uniós rangsorban: a magyarok által költött 149,5 milliárd forint tízszerese a románok és szlovákok költésének, és ötszöröse a svédekének. A sereghajtók az észtek, ők „mindössze” 2,1 milliárd forintot költöttek örömlányokra 2022-ben.

(Borítókép: Fiatal prostituált lány behajol az autóba. Illusztráció: Getty Images)