Nem mindennapi csellel játszotta ki 19 étterem alkalmazottjait egy litván férfi: minden alkalommal szívrohamot színlelt, hogy megússza a cehhet, ám a 20. alkalommal átláttak rajta.

Színleltek már ételmérgezést, csempésztek hajat a felszolgált fogásba, felvették a nyúlcipőt, vagy egyszerűen csak kritizálták a minőséget azután, hogy szinte a tányér teljes tartalmát felfalták: a csalók ezer és egyféleképpen próbálják megúszni az éttermekben való fizetést, ám egyik sem ér fel ahhoz az 50 éves litván férfihoz, aki húsz alkalommal is szívrohamot színlelet, csak hogy ne kelljen kifizetnie a számlát.

Ezen alkalmakkor többnyire ínyenc fogásokat, homárt és whiskey-t rendelt az utazásai során.

Legutóbb néhány hete próbálkozott a trükkel a spanyolországi Alicantéban, ahol szintén whiskey-t, illetve tengeri paellát rendelt 34,85 euró, mai árfolyamon 13 ezer forint értékben. Fizetés előtt azt állította, hogy a szállodai szobájába kell mennie készpénzért, ám a személyzet nem engedte neki, hogy fizetés nélkül távozzon. A férfi ekkor hirtelen a földre vetette magát szívrohamot színlelve, a dolgozók azonban nem dőltek be a cselnek és rendőrt hívtak. Az egyenruhások végül letartóztatták a férfit és mint kiderült, a litván állampolgár ezzel együtt összesen 20 alkalommal próbálta így megúszni a fizetést. A hatóság végül átadta az ügyet a helyi bíróságnak.

(HáziPatika)

(Borítókép: Szívrohamot kapó férfi. Illusztráció: Getty Images)