Anna hercegnő kihagyta Harry herceg keresztelőjét 1984-ben. Hogy miért tett így, arról egy királyi családdal foglalkozó szerző rántotta le a leplet.

Anna hercegnő és testvére, Károly király nem mindennapi konfliktusa azt követően alakult ki, hogy a hercegnő 1977-ben felkérte a testvérét, Károlyt, hogy legyen a fia, Peter Phillips keresztapja. Majd amikor 1982-ben Vilmos keresztelőjére került a sor, Wales hercege nem viszonozta a gesztust.

A pletykák szerint Károly nagyon is meg akarta hívni a testvérét az eseményre, ám Diana hercegnő az útjába állt

– írja a Testvérek csatája című könyvében Robert Lacey, királyi szerző. Hozzátette, a hercegnőt állítólag kifejezetten irritálta a sógornője, akárhányszor szóba került a neve. Egy, a királyi családhoz közel álló forrás elárulta Lacey-nek, hogy Anna gyakran csak „hígagyúként” hivatkozott a közkedvelt hercegnére, valamint úgy tűnt, hogy Diana sokkal inkább rivaldafénybe kerül annak ellenére, hogy kevesebb királyi megbízatást vállalt, mint Anna.

„Anna hercegnő nyilvánvalóvá tette az érzéseit Harry herceg keresztelőjének a napján. Az akkor három hónapos Henry-t, a trónöröklési sorrend akkori harmadik tagját Windsorban keresztelték meg Erzsébet királynő, az anyakirálynő, Fülöp herceg, illetve az egész királyi család jelenlétében. A famíliának mindössze két tagja hiányzott szembetűnően: Harry nagynénje, Anna és a férje, Mark Phillips kapitány, akik 85 méterre nyugatra, vidéken voltak éppen nyúlra vadászni” – írja a könyvében Robert Lacey. A hercegnő és férje számára tehát elsőbbséget élvezett a vadászat, amit Anna azzal magyarázott, hogy az eseményt három hónappal korábban leszervezték, és már nem lett volna elegáns lemondani a vadászatra hívott vendégeket. Gyermekeik, Zara és Peter azonban tiszteletüket tették a ceremónián.

„Anna hercegnő egy nagyon egyenes és nyers nő. Kimondja, amit gondol és nem játszik meg semmit. Olyan, mint az anyja, a néhai II. Erzsébet királynő volt, aki mindent beskatulyázott, amit mondtak neki” – fogalmazott a hercegnőről az OK! Magazinnak Jennie Bond királyi szakértő, miután megjelent Harry herceg Tartalék című könyve. Bár az írásban a herceg több negatív kritikát is megfogalmazott a családjával szemben, a szakember szerint mindig is különleges helyet foglal majd el a nagynénje szívében. Ennek ellenére Anna hercegnő az utóbbi években nagyon dühös volt rá, amiért még életében felbosszantotta a néhai királynőt, a nagymamáját.

Dühös, amiért Harry ennyi kárt okozott a királyi család hírnevének, holott ő rengeteget dolgozik azért, hogy megőrizze azt

– foglalta össze Jennie Bond.

(New York Post)

(Borítókép: Anna hercegnő. Fotó: Getty Images)