Tíz év alatt két és félszeresére emelkedett az értéke annak a II. kerületi lakásnak, amely több mint 9 éven keresztül adott otthont az Éjjel-nappal Budapest című televíziós sorozat karaktereinek. Az ingatlant most piacra dobták és busás összeget kérnek érte.

Lassan egy éve ért véget az RTL egykori sikersorozata, az Éjjel-nappal Budapest, amely 2013 februárjától egészen 2022 novemberéig futott az RTL-en, illetve az RTL II-n. A szériában egy hatalmas lakás adott otthont a mindenkori főszereplőknek, most pedig bárki megkaparinthatja, aki mélyen a zsebébe tud nyúlni:

a 239 négyzetméteres ingatlanért 245 millió forintot kérnek a tulajdonosai.

A II. kerületi Margit körúton, a Margit-híd lábánál található, Dunára néző lakásban összesen 8 szoba kapott helyet. Az ingatlan műszakilag teljesen felújított, illetve részben átalakított. Három szoba falát korábban eltávolították, ám azok igény szerint visszaállíthatók. A tulajdoni lap szerint a lakás 2 helyrajzi számon van, és két önálló bejárattal rendelkezik. A hirdető szerint „kiváló választás lehet cégközpontnak, orvosi rendelőnek, ügyvédi irodának, vagy egyéb más üzleti célú felhasználásra”.

A Pénzcentrum szerint az ingatlan nem először kerül piacra: 2013-ban 360 ezer euróért, akkori árfolyamon valamivel több mint 105 millió, mai árfolyamon pedig 138 millió forintért kínálták az akkori tulajdonosok. Tíz év leforgása alatt tehát közel 2 és félszeresére drágult az ingatlan, ha a 10 évvel ezelőtti árát az akkori árfolyamon számoljuk. Bár a jelenlegi 245 millió forintos ár elsőre rengeteg pénznek tűnhet, ez a lakás esetében négyzetméterenként 1,02 millió forintot jelent, ami a jelenlegi, II. kerületi négyzetméterárakhoz képest mondhatni elenyésző. Az ingatlan.com statisztikája szerint a 200-299 négyzetméter közötti, használt lakások átlagára ebben a kerületben 1,28 millió forint/négyzetméter.

(Borítókép: Egy lakás ajtaja. Illusztráció: Getty Images)