Képzeljen el egy olyan Ferrari-t, ami még a közutakon sem használható, de a versenypályán mindent letarol! Na, ez a Ferrari 296 Challenge.

Egy újabb igazi versenygép került a reflektorfénybe: a Ferrari vadonatúj csodája, a 296 Challenge, amely végre megérkezett. 

Ez az autó azok számára készült, akik nem elégszenek meg az átlagos autókkal, mert ezen a járgányon semmi sem szokványos. A Ferrari az elmúlt időszakban a 296 GTB-vel kavarta fel a kedélyeket, de most egy olyan változattal rukkolt elő, ami egyszerűen leírhatatlan.

Míg sok gyártó a hibrid technológia mellett teszi le a voksát, a Ferrari az új modelljénél egy biturbó 3 literes 6 hengeres motorra épített. Habár ez a motor kisebb lehet a szokásosnál, a teljesítménye nem okoz csalódást. Elképesztően erős: 7500 fordulatszámon kereken 700 lóerővel hajtja a hátsó kerekeket. De ez még nem minden! Az autó motorja az akár 8500-as fordulatszámon is képes dolgozni, és már 6000 fordulattól kezdve 740 Nm csúcsnyomatékot biztosít. 

Nem csupán a motorja az, ami kiemeli ezt az autót a többiek közül. A 19 colos felnijein olyan Pirelli versenygumikat találunk, amelyek elöl 280, hátul pedig 300 milliméter szélesek. Hozzájuk pedig 408-390 milliméteres karbonkerámia féktárcsák társulnak. Ezekkel garantáltan megáll a világ leggyorsabb versenypályáin is!

De van még valami, ami igazán különlegessé teszi: a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli történetében ez az első 120 fokos hengerszögű V6-os modell. És hogy mi a csattanó? 250 km/h-s sebességnél nem kevesebb, mint 870 kilogrammos leszorítóerővel rendelkezik, ami gyakorlatilag a versenypályára szegezi ezt az autócsodát.

Vajon ki lesz az a szerencsés, aki elsőként vezetheti a Ferrari ezen új remekművét? Egy biztos: a 296 Challenge a versenypályák új királya lesz!

Forrás: HVG

(Borítókép: Ferrari 296 Challenge. Fotó: Youtube)