A világ egyik legnagyobb légitársasága bizonyos feltételek mellett ingyen szállodai szobákat kínál Isztambulban az utazók számára.

A Turkish Airlines a turista osztályon utazók számára akár két ingyen éjszakát is biztosít egy négycsillagos szállodában, amíg az üzleti osztályra jegyet váltóknak, akár három éjszakát is áll a légitársaság egy ötcsillagos hotelben.

Akárki igényelheti a légitársaság stopover – útmegszakításos – akcióját, azaz az ingyenes szobákat, egyetlen fontos kitételnek kell csak megfelelni: olyan Turkish Airlines jegyet kell vásárolnia az utazónak, amelyhez Isztambulban kell átszállni és átszállásra legalább 10 órát (üzleti osztálynál 7 órát) kell várnia.

Célunk, hogy megmutassuk a török vendégszeretetet és Isztambul egyedülálló csodáit a szolgáltatást választó utasainknak, miközben hozzájárulunk a törökországi turizmushoz és növeljük a Turkish Airlines járatain átszálló utasok számát”

– nyilatkozta Bilal Ekşi, a vállalat vezérigazgatója a TimeOut magazinnak.

Ha az utazónak nem csak éjszaka, hanem napközben is van szabadideje, akkor ráadásul még ingyenes városnéző túrákat is kaphat, hogy a rövid isztambuli tartózkodása alatt is megcsodálhassa a város nevezetességeit.

A lágitársaság ezzel az akcióval szeretné elérni, hogy az utazóknak ne legyen holtideje úgy, hogy közben segítse a török turizmust is.

(TimeOut)

(Borítókép: Isztambul. Fotó: GettyImages)