Gyönyörű csellel szerzett gólt Cristiano Ronaldo az Al Nasszr és az Al Kalídzs közti meccsen november 4-én. Előbbi csapat végül 2-0-ra nyert. A portugál klasszisról korábban Lionel Messi őszintén elmondta a véleményét.

Kendőzetlen őszinteséggel vallott a közte és Cristiano Ronaldo közti korábbi rivalizálásról, illetve ellenfeléről Lionel Messi. Az argentin és portugál játékos éveken át csatározott egymással az európai topligában, és bár küzdelmüknek vége, mióta Ronaldo a szaúdi Al Nasszr-hoz, Messi pedig a tengerentúli Inter Miamihoz szerződött, egyikőjük sem feledi az elmúlt éveket. Lionel Messi a francia L’Equipe című újságnak nyilatkozott kettejük presztízspárharcáról, amikor egy héttel ezelőtt átvette a nyolcadik Aranylabdáját.

„Sportszinten nagyszerű csata volt a miénk, a kölcsönös rivalizálás fűtött bennünket, mert mindketten nagyszerű versenyzőtípusok vagyunk, és mindig is nyerni akartunk. Nagyon élvezetes időszak volt ez mindkettőnk és a futballt szerető emberek számára” – nyilatkozta a 36 éves, világbajnok Messi. „Nagyon megérdemeltük, hogy feljussunk a csúcsra, és ott maradjunk sokáig, mert oda könnyű eljutni, de ott maradni nehezebb, nekünk pedig ez 10-15 év óta sikerül. Ez lenyűgöző, és csodálatos emlék mindazoknak, akik követtek minket” – tette hozzá a 39. esztendejében járó, Európa-bajnok és ötszörös aranylabdás Ronaldóval kapcsolatban az argentin támadó.

Bár az európai pályafutásuk jelenleg szünetel, mindketten sorra halmozzák a sikereket a tengerentúlon, illetve a Közel-Keleten. Cristiano Ronaldo például múlt szombaton remekelt a szaúdi élvonal 12. fordulójában, a hazai pályán játszó Al Nasszr és az Al Kalídzs közötti meccsen. Előbbi csapat 2-0-ra verte ellenfelét, ami sokban köszönhető a portugál csatárnak, aki a 26. percben egy gyönyörű csellel hatalmas gólt szerzett, kilőve a kapu bal oldalát. A második félidő elején Aymeric Laporte spanyol válogatott is betalált, így az Al Nasszr jelenleg 28 ponttal második a tabellán, négy ponttal lemaradva az éllovas Al Hilal mögött.

(Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Illusztráció: Getty Images)