Az RTL által felélesztett Sztárbox miatt egyre többen érdeklődnek az ökölvívás iránt. A hypevonatra felülve ezúttal a nehézsúly legnagyobb kiütéseit szedtük csokorba!

Az utóbbi időben az RTL által újra felélesztett Sztárbox hatalmas népszerűségnek örvend. Kétségkívül szórakoztató, ahogy a legnagyobb hazai sztárok, celebek egymást püfölik a ringben, de ezúttal nem róluk lesz szó. Íme a profi ökölvívás 5 legnagyobb kiütése!

1. Muhammad Ali

1974-ben a 32 éves, korosodó Ali karrierje egyik legkülönlegesebb teljesítményével legyőzte a nála hét évvel fiatalabb, esélyesebbnek vélt George Foremant. A két legendás ökölvívó már a végkimerülés határán volt a nyolcadik menetben, azonban még mindig talpon álltak és püfölték egymást. Ali végül a nyolcadik menet legvégén kiütötte ellenfelét. 

2. James Douglas

1990-ban a legyőzhetetlennek vélt Mike Tysont kiütötte James Douglas, aki a meccs előtt megígérte a győzelmet a halott édesanyjának. Ez volt Tyson első veresége profiként.

3. Tyson Fury

A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, amikor 2021-ben kiütötte Deontay Wildert, akivel ez volt a harmadik meccsük. Az összecsapás a 11. menetben ért véget, amikor Wilder sokadjára került a padlóra. 

4. Andy Ruiz

2019-ben Anthony Joshua hatalmas meglepetésre kikapott a mexikói tacoárusnak kinéző amerikai Andy Ruiztól, elveszítve ezzel a különböző szervezeteknél szerzett világbajnoki öveit (WBA, IBF, WBO, IBO). Joshua a hetedik menetig többször padlóra került, amikor utoljára padlót fogott a vezető bíró már nem engedte tovább a mérkőzést. 

5. Vlagyimir Klicsko

Az ukrán hosszú időn keresztül egyeduralkodónak számított a királykategóriában. Az Anthony Joshua elleni meccsén három szervezet nehézsúlyú világbajnoki övéért csapott össze ellenfelével, akit brutálisan padlóra küldött a hatodik menetben, ám hiába a látványos kiütés, végül  a 11. menetben őt léptették le.

(Borítókép: Andy Ruiz. Fotó: Harry How/Getty)