Az egykori autóversenyző úgy látja, hogy a Mercedes nem ismeri saját autóját, ami miatt még sok nehézség várhat a csapatra.

A hétvégén Brazíliában nagyon leszerepelt a Mercedes Fomula-1-es csapata. A korábbi futamon Hamilton még a dobogón ünnepelhetett, most azonban esélye se volt erre, sőt még az Alpine csapata is képes volt önerőből maga mögé utasítani a Mercedest. A csapat annak ellenére teljesített ilyen rosszul, hogy tavaly megnyerték Brazíliában a sprintet és a főfutamot is. Az új oldaldobozos konstrukcióval azonban nem megy a német gyártónak.

A Mercedes nagyon gyenge volt ezen a hétvégén”

– állapította meg a nyilvánvaló tényt Ralf Schumacher a Sky Sports német kiadásának a motorsport.com szerint.

A problémák azért vannak, mert nem értik a koncepciót (a saját autójuknál). Brazíliában több remény volt, de minden érintett csalódott lett.

Ezért attól tartok, a Mercedes még nincs túl a nehezén. Ez aggasztja Toto Wolffot” – értékelte a helyzetet az egykori autóversenyző.

Ralf Schumacher a Mercedes vetélytársairól is beszélt. Kifejtette, hogy egy domináns csapat felépítése évekbe telik és felelevenítette, hogy a Mercedes sem tartozott a sikercsapatok közé 2010-ben, előtte pedig a maranellói alakulatnak kellett jó néhány év, hogy a csúcsra érjen.

A Ferrari mindig is egy kicsit problémás gyerek volt. Fred Vasseur hat-hét hónap alatt nem tudja megváltani a világot.

Michael, Ross Brawn és Jean Todt esetében is több évbe telt. A Ferrarinál türelemre van szükség” – tette hozzá.

Az egykori pilóta keményen kritizálta a Haas csapatát is. Szerinte az egész istállót, úgy ahogy van el kellene adni, mivel helyben toporognak és nem tudják tartani a lépést.

(motorsport.com)

(Borítókép: Toto Wolff. Fotó: GettyImages)