Rekordbüntetést szabott ki az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága, miután a Bácsborsód egyik játékosát minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől huszonöt évre eltiltotta.

Az amatőr, megyei labdarúgásban gyakran fordulnak elő komolyabb eltiltások és sokszor hallottunk már furcsa vagy éppen vicces sztorikat ezekből az osztályokból, azonban olyanra még nem igazán volt példa, amit a Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóság tett.

Csütörtökön tette közzé az aktuális, hivatalos értesítőjét az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága, amelyben a fegyelmi bizottság eheti határozatait is közölték. A bajnoki fordulók után a megszokott mértékben kiszabott büntetések közül egy kiemelkedik:

a bácsborsódi Bognár Pált ugyanis minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől huszonöt(!) évre eltiltották.

A vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában, október 21-én játszották a Katymár-Bácsborsód mérkőzést. A találkozó hivatalos jegyzőkönyvében az utolsó bejegyzés az, hogy Bognár Pál a vendég csapat kapusa a 77. percben piros lapot kapott. Az azt követő események következtében a mérkőzés félbeszakadt. A vármegyei igazgatóság néhány nappal később 3–0-ás gólkülönbséggel a Katymár javára írta jóvá a találkozót, noha a meccs félbeszakításáig az egyetlen gólt a Bácsborsód csapata szerezte. 

A történtekről a felek nem nyilatkoznak, ám az internetes kommentelők fantáziája ezúttal is szárnyal az esettel kapcsolatban. A történtekre részben választ adhat a fegyelmi szabályzat 21/3 b pontja, amely alapján az ítéletet meghozták a hivatalos értesítő szerint. Ebben a következő áll: „Ha a labdarúgó a játékvezetőt tettlegesen bántalmazza, vagy erre kísérletet tesz, fegyemi vétséget követ el, ezért a büntetése – amennyiben sérülést okozott –, eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől három évtől végleges időtartamra.”

Bognár sporttárs tehát vélhetően a játékvezető elleni fizikai bántalmazás „bűntette” miatt kapott maratoni eltiltást, amely 2048-ig szól.

Az élet a bácsborsódi csapat háza táján ettől nem áll meg, készülnek a nagy rangadóra, a szombaton esedékes Bácsbokod elleni szomszédvári derbire.

Frissítés: 

A Sportalnak sikerült megszólaltatnia az eltiltott Bognár Pált az esettel kapcsolatban. 

„Megkaptam a piros lapot, és be kell látni, elborult az agyam. Mondtam neki néhány keresetlen szót és mentem felé. Ekkor lefogott két csapattársam, hogy ne legyen baj, ám a bíró gúnyos mosollyal félbeszakította a meccset. 

Ekkor is mondtam néhány olyan szót, amit most nem idéznék, félrelöktem a csapattársaimat és ledurrantottam a bírónak egy fülest.”

(baon.hu)

(Borítókép: Amatőr focikapus. Illusztráció: Peter Muller/Getty)